Het laatste formule 1 nieuws

Coronavirus: Vaccins beschermen uitstekend tegen deltavariant, zegt RIVM

Coronavirus: Vaccins beschermen uitstekend tegen deltavariant, zegt RIVM

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© ANP REGIO – Volg het belangrijkste nieuws rond het coronavirus in ons overzicht van vrijdag 27 augustus.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 659 coronapatiënten. Van woensdag op donderdag daalde het totaal aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen met 16, een etmaal eerder met 17. De dagen daarvoor steeg het aantal patiënten in een ziekenhuis ligt juist.

Op de intensive care nam het aantal patiënten met Covid-19 toe met 4 naar 222. Er werden daar 17 nieuwe ernstig zieke coronapatiënten opgenomen.

De coronavaccins beschermen even goed tegen ziekenhuis- en ic-opnames na besmetting met de Delta-variant van het virus als na besmetting met de Alfa-variant, stelt het RIVM op basis van onderzoek met Nederlandse vaccinatie- en ziekenhuiscijfers.

Mensen die langer dan twee weken volledig zijn gevaccineerd, zijn volgens die berekeningen voor 95 procent beschermd tegen ziekenhuisopname en voor 97 procent tegen IC-opname. Dat maakt hun kans om in het ziekenhuis te belanden zo’n twintig keer kleiner dan voor een ongevaccineerd persoon.

De evenementenbranche gaat op zaterdag 11 september, na het uitblijven van een reactie uit Den Haag, opnieuw demonstreren. Dat heeft de organisatie Unmute Us bekendgemaakt op sociale media.

Verschillende bedrijven uit de muziek en evenementen branche gaan onder de noemer Unmute weer protesteren tegen het kabinetsbeleid. Tienduizenden sympathisanten van de evenementensector liepen vorig weekend mee in protestmarsen verspreid over zes steden. “Wij blijven vechten voor heropening”, stelt de organisatie. Unmute Us heeft als eis dat evenementen weer op volledige capaciteit mogen plaatsvinden.

De LIVE on the BEACH Strandconcerten op Scheveningen zijn verplaatst naar mei 2022. Eerder werd bekend dat de editie die deze september plaats zouden vinden, uitgesteld moesten worden naar aanleiding van de aanhoudende coronamaatregelen. Vandaag maakte de organisatie de nieuwe data bekend: op 12, 14 en 15 mei zullen onder andere André Hazes, Kensington en Krezip het podium bestijgen. Strandfestival Celebrate the 90’s is verplaatst naar 13 mei, meldt mediapartner Den Haag FM .

‘Opgelucht’ is volgens hem niet het juiste woord, maar organisator Arwin Touw is voor nu tevreden dat hij de data met dezelfde line up rond heeft kunnen krijgen. ‘Het is een ongelooflijke puzzel die we de afgelopen week hebben gelegd. Je […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coronavirus: Vaccins beschermen uitstekend tegen deltavariant, zegt RIVM