Het laatste formule 1 nieuws

Coronel: "Alleen dan heeft Verstappen een kans in Turkije"

Coronel: “Alleen dan heeft Verstappen een kans in Turkije”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een voordeel voor de Nederlander kan zijn dat niemand weet hoe het weekend zich gaat ontvouwen op Istanbul Park. Na negen jaar keert de Formule 1 weer terug naar Turkije voor een Grand Prix en dus is er een groot gebrek aan data. Daarnaast zal de bandenslijtage waarschijnlijk erg hoog zijn, is de grip ver te zoeken en beschikt het circuit nabij de Bosporus over een uitdagende, veelzijdige layout.

“Het is een supersnel circuit, er zit een mooie knik in en er zit een hele lange doordraaier in die goed is voor je nek”, analyseert Coronel met een lach in de podcast van RacingNews365 . “Er zitten ook mooie lange rechte stukken in, waarop je goed kan inhalen en in de laatste bocht kan je nog iemand verrassen. Het circuit is absoluut Formule 1-waardig.”

Er is genoeg onzeker aan het raceweekend in Turkije, maar het lijkt er volgens Coronel niet zomaar op dat Verstappen het Mercedes moeilijk kan gaan maken. Dat terwijl het circuit de Red Bull wel ligt. “Wat de hoeveelheid downforce betreft zeker, maar we weten nu ook wel dat Mercedes gewoon niet te kloppen is en dat de derde plaats voor Verstappen het maximaal haalbare is”, zegt Coronel. “Op een gegeven moment word je realistisch en zie je dat Red Bull met Honda net niet de competitie aan kan gaan. Je moet het hebben van een foutje van Mercedes, zoals Bottas de vorige keer maakte op Imola of zoals Mercedes met de strategie maakte op Silverstone. Of in Oostenrijk, waar ze bang waren dat er een sensor van de versnellingsbak stuk ging, waardoor ze iets van het gas moesten gaan. Dan zie je dat je een kans maakt.”

Inmiddels is de constructeurstitel voor Mercedes binnen en kan Lewis Hamilton dit weekend voor de zevende keer wereldkampioen worden. Het doel is dan weliswaar bereikt, maar Coronel denkt niet dat de focus af zal nemen bij het team uit Brackley en de winkansen voor Verstappen zullen dan ook niet plotseling toenemen, denkt hij. “Als je op het circuit komt, wil je gewoon winnen. Als team en als coureur. Je gaat dan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coronel: “Alleen dan heeft Verstappen een kans in Turkije”