Het laatste formule 1 nieuws

Coronel begrijpt Sainz: "Iedere F1-coureur wil voor Ferrari rijden"

Coronel begrijpt Sainz: “Iedere F1-coureur wil voor Ferrari rijden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Carlos Sainz stapt dit jaar in bij het iconische Formule 1-team van Ferrari. De Scuderia is vanzelfsprekend in bijna alles een topteam, behalve in de recente prestaties op het asfalt. Sainz lijkt in sportief opzicht een stap terug te zetten. Tom Coronel begrijpt de keuze van de Spanjaard echter wel. Naast de nieuwe Ferrari line-up gaat hij in gesprek met Motorsport.com ook uitgebreid in op de verwachtingen van Mick Schumacher.

Waar McLaren sinds 2019 de weg omhoog heeft gevonden , is Ferrari juist weggezakt in het drijfzand van de middenmoot. Geen overwinning in het voorbije jaar en een schamele zesde plek bij de constructeurs. En dat terwijl McLaren knap beslag legde op P3 en met Mercedes-motoren nog verder kan groeien in 2021. Heeft Sainz dan een verkeerde keuze gemaakt? “Als autocoureur denk ik dat Sainz al vaker foute keuzes heeft gemaakt”, reageert Coronel . “We hebben het binnen Red Bull ook gezien met de mot die er is geweest tussen papa Sainz en Helmut Marko. Dat is stoer doen, maar uiteindelijk heeft het hem wel serieus pijn gedaan.” Verliefd op het droomverhaal van Ferrari

Toch kan Coronel deze keuze voor Ferrari onmogelijk als een verkeerde zet bestempelen. “Dan krijgt hij de kans om in een rode race race-auto te zitten, geloof mij maar: iedere Formule 1-coureur wil voor Ferrari hebben gereden. Je wilt natuurlijk wereldkampioen worden en dat begrijp ik allemaal, maar als je voor Ferrari hebt gereden dan is je carrière echt geslaagd”, vervolgt Coronel het gesprek met Motorsport.com Nederland . “Je ziet ook altijd dat ex-wereldkampioenen nog naar Ferrari gaan. Als rijders niet meer groeien maar misschien net aan het dalen zijn dan gaan ze naar Ferrari. Ik denk dat Sainz een gokje neemt, maar wel echt verliefd kan worden op het hele droomverhaal van Ferrari. Dat heeft iedere coureur namelijk.” Bovendien heeft de sportieve malaise bij Ferrari ook een voordeel. “Slechter dan dit kan het toch never nooit gaan. Dus zo’n Sainz kan meteen zijn waarde laten zien binnen het team.”

Waar Coronel spreekt over ervaren wereldkampioenen die naar Ferrari zijn gegaan, ziet hij in het heden een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coronel begrijpt Sainz: “Iedere F1-coureur wil voor Ferrari rijden”