Het laatste formule 1 nieuws

Coronel: "Hamilton heeft het meeste geluk, Verstappen de grootste pechvogel"

Coronel: “Hamilton heeft het meeste geluk, Verstappen de grootste pechvogel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zet het aantal uitvalbeurten van Max Verstappen en Lewis Hamilton (dit seizoen) naast elkaar en je komt tot de conclusie dat de Nederlander veel meer pech heeft dan de Brit. Zeker als je kijkt naar de aard van die uitvalbeurten. De Red Bull -coureur heeft eigenlijk alleen buiten zijn eigen schuld om races niet kunnen finishen. Hoe anders is dat voor Hamilton en Mercedes , waar ‘pech’ niet in het woordenboek voor lijkt te komen.

“Ik denk dat Max Verstappen één van de grootste pechvogels is van de laatste vijf jaar”, zegt Formule 1-expert Ruud Dimmers stellig. “Toen hij nog net bij Red Bull zat, hoeveel problemen heeft hij wel niet gehad met de Renault-motor? Dat was gewoon drie, vier keer per jaar. Daarna had Daniel Ricciardo (zijn teamgenoot, red.) ook een halfjaar pech gehad. Maar nu dit seizoen ook weer drie races met zó verdomd veel pech waar je niks aan kunt doen.”

Tom Coronel voegt daar nog eens aan toe dat er aan de andere kant voor Lewis Hamilton juist helemaal geen vuiltje aan de lucht was. “Daarbij heeft zijn grootste concurrent ook nog eens het meeste geluk. Heeft hij net zoveel pech, dan is er niks aan de hand. Maar Max heeft meer pech gehad dan hij echt wel verdiend heeft.”

Red Bull-teambaas Christian Horner zei onlangs nog dat de pech van Verstappen vast nog wel zou overwaaien naar Hamilton en dat zijn geluk de omgekeerde weg zal bewandelen. Maar hoe realistisch is dat?

Dimmers: “De laatste uitvalbeurt van Lewis Hamilton door een technisch probleem was Oostenrijk 2018. Los van dat hij in 2016 een keer pech heeft gehad (in Maleisië, red.) met een ontplofte motor waardoor hij de wereldtitel verloor, is Lewis Hamilton gewoon echt de Guus Geluk van de Formule 1.”

De zevenvoudig wereldkampioen dwingt het volgens de F1-expert echter wel af. “We maakten pas geleden de vergelijking met Lance Armstrong. Afgezien van de doping, alles wat hij deed lukte gewoon. Bij Hamilton ook, alles komt op z’n pootjes terecht. Al-tijd!”

Beluister hieronder de volledige podcast: Verstappen met kop en schouders de beste coureur van het seizoen

Het F1-seizoen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coronel: “Hamilton heeft het meeste geluk, Verstappen de grootste pechvogel”