Het laatste formule 1 nieuws

Coronel: "Red Bull is niet meer het tweede team op de grid"

Coronel: “Red Bull is niet meer het tweede team op de grid”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de podcast van RacingNews365 laat Tom Coronel weten dat hij geen hoge verwachtingen heeft wat betreft de kansen van Red Bull op het circuit van Silverstone: “Ondanks dat in Groot-Brittannië niet alleen de motor, maar ook de wagen van groot belang is, denk ik dat Mercedes de favoriet is. Red Bull is op het moment qua snelheid niet het tweede team en het gaatje tussen Red Bull en Mercedes is in mijn ogen te groot”, zo klinken de duidelijke woorden van de normaal gesproken zo optimistische Coronel.

“Ik zie het op het moment gewoonweg niet zitten. Red Bull is qua strategie, mentaliteit en tactiek nog steeds top, maar men komt simpelweg snelheid tekort. Dat baart mij zorgen”, aldus Coronel, die direct gepareerd wordt door Formule 1-journalist Ruud Dimmers, die denkt dat Red Bull nog altijd het tweede team is in de Formule 1. ” Max Verstappen kwalificeerde zich als derde en tweede tijdens de raceweekenden in Oostenrijk, dus Red Bull is nog altijd het tweede snelste team op de grid.”

Ondanks dat Coronel zich niet in die woorden kan vinden, vestigt hij zijn hoop op de rustperiode die de teams inmiddels achter de rug hebben. Daardoor heeft Red Bull de kans gehad om de eerste races te analyseren. “Een tussenweek is niet genoeg om heel veel te veranderen, maar toch kan men met de verzamelde data aan de slag om enkele dingen aan te passen. Het is daarom te hopen dat Red Bull het een en ander heeft kunnen doen in deze rustweek. Is Red Bull het tweede team in de Formule 1?

Luister hieronder naar de volledige podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen. Samen blikken zij in de RN365 F1-podcast vooruit op het raceweekend in Silverstone!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coronel: “Red Bull is niet meer het tweede team op de grid”