Het laatste formule 1 nieuws

Coronel ziet Verstappen buffer verliezen na gigantische deceptie: ‘Hier raak ik wel van in paniek’

Coronel ziet Verstappen buffer verliezen na gigantische deceptie: ‘Hier raak ik wel van in paniek’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen. © Pool via REUTERS Na zijn crash op Silverstone, volgde in Hongarije een nieuwe deceptie voor Max Verstappen. Hij is het momentum én de leiding in het WK kwijt. Welk effect gaat dat na de zomerstop hebben?

Door Marijn Abbenhuijs

32 punten was de voorsprong van Max Verstappen op Lewis Hamilton in aanloop naar de tiende grand prix van dit Formule 1 seizoen. En tijdens dat tiende weekend, werd het verschil tussen de Nederlander en de Brit nog een punt groter. Toen hij op zaterdag 17 juli overtuigend de sprintrace won op Silverstone en daarmee aantoonde dat hij de regerend wereldkampioen óók op zijn thuiscircuit aankon, verwachtte niemand dat het niet Verstappen zou zijn die nu de zomerstop ingaat als leider in het wereldkampioenschap.

De Red Bull-coureur had tot begin mei de tijd nodig gehad om aan te tonen dat hij dit jaar de snelste is. Van de eerste vier grands prix van het seizoen won hij alleen de tweede. Maar sinds de Grand Prix van Monaco was hij een klasse apart. Alleen pech leek hem nog te kunnen stoppen. Zoals de klapband in de slotfase van de Grand Prix van Azerbeidzjan, begin juni.

Bekijk hier de samenvatting van de GP van Hongarije:

Maar daar bleef het niet bij. De laatste twee races voor de zomerstop liepen uit op een gigantische deceptie. Door zijn heftige crash op Silverstone, veroorzaakt door Hamilton, en zijn pech in de Grand Prix van Hongarije, afgelopen zondag (gisteren) is zijn rivaal hem weer voorbij. Het zorgde dit weekend voor veel chagrijn bij Red Bull. En misschien ook wel voor twijfels. Want het momentum dat Verstappen sinds zijn zege in Monaco zo stevig te pakken had, is hij nu kwijt. Hoe kan het gebeuren dat hij zoveel pech heeft en Hamilton zoveel mazzel? Tom Coronel ,,Dit gaat ons niet helpen”, zei zijn teambaas Christian Horner na de deceptie op de Hungaroring al. ,,We hebben een shitload aan schade. We hebben twee motoren verloren door acties van andere coureurs. Maar we komen weer terug om te vechten voor het wereldkampioenschap. Het zijn zware weken, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coronel ziet Verstappen buffer verliezen na gigantische deceptie: ‘Hier raak ik wel van in paniek’