Het laatste formule 1 nieuws

Correa keert anderhalf jaar na zware crash terug in autosport

Correa keert anderhalf jaar na zware crash terug in autosport

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Juan Manuel Correa, in de zomer van 2019 betrokken bij de dodelijke crash in de Formule 2 op het circuit van Spa-Francorchamps, keert terug in de autosport. De 21-jarige in Ecuador geboren Amerikaan zal in 2021 in de Formule 3 aantreden voor ART Grand Prix, zo maakte de renstal maandag bekend.

Op 31 augustus 2019 kwam de Fransman Anthoine Hubert om het leven, na een ongeluk op het circuit van Spa-Francorchamps waarbij vier coureurs betrokken waren. Naast Hubert waren dat de Fransman Giuliano Alesi, de Zwitser Ralph Boschung en Correa.

Die laatste kon de gecrashte Hubert niet ontwijken en botste met 218 kilometer per uur op de Fransman. Correa kwam zwaargewond uit de crash en lag maanden in het ziekenhuis. Hij onderging verschillende operaties aan zijn benen. Na een lange herstelperiode is Correa in staat om zijn carrière voort te zetten.

“Ik ben zeer blij terug te zijn na wat ik heb meegemaakt”, verklaart Correa. “De Formule 1 is nog steeds mijn droom. Dit is de eerste stap van mijn comeback.” Correa zat anderhalf jaar niet achter het stuur van een racewagen. “Ik leg mezelf geen druk op. Ik zal mijn best doen en doen wat ik graag doe. Dat op zich is al een overwinning.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Correa keert anderhalf jaar na zware crash terug in autosport