Het laatste formule 1 nieuws

Coulthard: "Dan heeft Mick Schumacher een groot probleem"

Coulthard: “Dan heeft Mick Schumacher een groot probleem”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haas F1 treedt in 2021 aan met een compleet nieuw rijdersduo. Kevin Magnussen en Romain Grosjean hebben plaatsgemaakt voor Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Laatstgenoemde neemt via vader Dmitry Mazepin een hoop geld mee naar het team en dus is zijn plekje zo goed als zeker zo lang het geld blijft rollen.

Mede daarom moet Mick Schumacher hem wel zien te verslaan, weet voormalig Formule 1-coureur David Coulthard: “Ik denk echter niet dat hij moeite zal hebben met een het verslaan van Mazepin. Maar als hij dat wel heeft, dan heeft hij een probleem”, aldus Coulthard.

“Verslaat hij Mazepin wel redelijk eenvoudig, dan heeft hij over een paar jaar de kans om voor Ferrari of een ander (top)team uit te komen”, vervolgt de Schot in gesprek met de Daily Express . “Alles hangt af van de situatie met Ferrari’s huidige coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz.”

Coulthard, die een hoge pet op heeft van Schumacher, denkt echter dat Haas F1 voor nu het perfecte team is voor de jonge Duitser: “Ik heb hem op zien komen als een gefocust coureur, fit en erg hongerig. Haas F1 is een veilige omgeving om in te kunnen leren.”

Red Bull ging met Max Verstappen voor de wereldtitel in 2020, maar uiteindelijk domineerde Lewis Hamilton. Zelfs de mooie woorden van Helmut Marko konden daar niets aan veranderen. Waar ging het mis voor Red Bull en Verstappen? RacingNews365 analyseert het seizoen van Verstappen in onderstaande video.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coulthard: “Dan heeft Mick Schumacher een groot probleem”