Het laatste formule 1 nieuws

Coulthard: 'Hamilton kan niet klagen over oneerlijk voordeel Verstappen'

Coulthard: ‘Hamilton kan niet klagen over oneerlijk voordeel Verstappen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is soms moeilijk voor te stellen dat de 23-jarige Max Verstappen aan zijn zevende seizoen in de Formule 1 bezig is. Hij heeft daarmee al meer F1-ervaring dan zijn vader bijvoorbeeld. David Coulthard , een generatiegenoot van Jos, vindt dan ook dat Verstappen ‘meer dan klaar’ is om wereldkampioen te worden.

Daarvoor is Verstappen wel afhankelijk van twee externe factoren: De snelheid en betrouwbaarheid van de auto die Red Bull Racing voor hem bouwt. Ook wat dat betreft lijkt in 2021 alles op zijn plaats te vallen voor de Nederlander. De RB16B is zeker de snelste auto die Red Bull ooit aan Verstappen gegeven heeft en ook de betrouwbaarheid lijkt in orde, al weet je dat nooit helemaal zeker.

“Het enige wat Max en Red Bull Racing volgens mij nog in de weg kan staan om dit kampioenschap te winnen, is dat de racegoden zich gaan bemoeien met betrouwbaarheid, want hij is zeker ervaren genoeg, hij is zeker volwassen genoeg, wat op zijn 23ste ongelooflijk lijkt, maar hij is er klaar voor. Hij is er meer dan klaar voor ”, zegt de Schot tegen de Daily Mail . Hamilton staat voor grote uitdaging

Hij zal daarvoor wel Lewis Hamilton moeten verslaan, die voor het eerste in lange tijd het gevecht aan moet gaan met een auto die op z’n minst gelijkwaardig is aan de zijne. Coulthard gelooft niet dat Hamilton dit erg vindt.

“Ik denk dat Lewis tijdens zijn carrière goed bediend is met -vaker wel dan niet- geweldige auto’s. Dus ik denk niet dat hij op enig moment kan zeggen ‘het leven is niet eerlijk, waarom is mijn auto niet de snelste’. Hij heeft er daar veel van gehad. Ik denk dat hij daar nooit over zou klagen” , aldus Coulthard.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coulthard: ‘Hamilton kan niet klagen over oneerlijk voordeel Verstappen’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden