Het laatste formule 1 nieuws

Coulthard: "In dat geval kan Vettel het seizoen niet afmaken bij Aston Martin"

Coulthard: “In dat geval kan Vettel het seizoen niet afmaken bij Aston Martin”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel hoopt bij Aston Martin de povere Ferrari -jaren 2019 en 2020 te vergeten en zijn oude vorm te hervinden. Ondertussen sluit David Coulthard niet uit dat Aston Martin altijd al andere plannen had met de Duitse viervoudig wereldkampioen Formule 1.

“Ik zie niet hoe Vettel zijn mojo kan hervinden bij Aston Martin. Ja, hij is een aanwinst voor het team vanwege zijn ervaring en hij is een veilige keuze om de auto over de streep te brengen”, zo begint de voormalig coureur van onder andere McLaren en Red Bull in de podcast On The Marbles .

“Ze hebben hem naar het team gehaald, maar wel ten koste van het sponsorgeld van Perez. Vettel brengt op geen enkele manier geld in het laatje, maar kost juist veel centen. Ik vraag me dan ook af om hij bij het team is om het merk te promoten. En dan heb ik het niet alleen over het merk Aston Martin, maar ook over het merk Lance Stroll.”

“Als Stroll in staat blijkt te zijn een viervoudig kampioen te verslaan, dan is zijn positie als mogelijk toekomstig wereldkampioen ineens gerechtvaardigd. Ik zeg niet dat hij dat is en ik zeg niet dat hij dat niet is, maar er bestaan nu eenmaal wel twijfels over waar hij op de grid werkelijk thuishoort.”

En zo goed als het voor Stroll kan zijn, zo slecht zou het zijn voor Vettel als de Canadees daadwerkelijk structureel afrekent met de Duitser. Sterker nog, Coulthard vermoedt dat het dan weleens einde verhaal kan zijn voor Vettel en misschien wel eerder dan gedacht: “Als Stroll met Vettel doet wat Leclerc bij Ferrari met Vettel deed, zie ik niet in hoe Seb het einde van het seizoen gaat halen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coulthard: “In dat geval kan Vettel het seizoen niet afmaken bij Aston Martin”