Het laatste formule 1 nieuws

Coulthard over Hamilton: 'Schumacher zou in hem zijn gelijke gevonden hebben'

Coulthard over Hamilton: ‘Schumacher zou in hem zijn gelijke gevonden hebben’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Michael Schumacher David Coulthard denkt dat Michael Schumacher in Lewis Hamilton zijn gelijke zou hebben gevonden. De voormalig Formule 1-coureur is van mening dat beide coureurs op hun eigen manier uitzonderlijk zijn.

Hamilton wist in Turkije op uiterst indrukwekkende wijze zijn zevende wereldtitel binnen te slepen. De Brit is al jaren de dominante man binnen de Formule 1 en heeft zo’n beetje alle records op zijn weg gebroken. Hamilton heeft door zijn carrière heen een indrukwekkend portfolio opgebouwd en wordt door velen dan ook gezien als één van de beste, zo niet de allerbeste, coureur uit de geschiedenis van de sport. Dit is echter een mening die lang niet door iedereen gedeeld wordt. Sommigen zijn namelijk van mening dat de titel van ‘Greatest of All Time’ niet aan Hamilton, maar aan Michael Schumacher toebehoord.

Artikel gaat verder onder video David Coulthard is het daar echter niet mee eens. “Als Michael vandaag de dag nog zou racen, dan zou hij in de ogen van zijn gelijke staren. Daar is geen twijfel over mogelijk,’ vertelt Coulthard tegenover Stats Perform News . De Schot vindt dan ook dat Hamilton en Schumacher in één adem genoemd zouden moeten worden. “Dat is omdat ik Michael uitzonderlijk vind en ik denk dat Lewis ook uitzonderlijk is. Ik denk dat de manier waarop hij zijn kampioenschap in Istanbul won, de perfecte manier was om te laten zien hoe goed hij is.”

“Komend van de zesde plek op de grid, in uiterst moeilijke omstandigheden, om dan met een behoorlijke marge te winnen,” legt Coulthard uit. “Niemand twijfelt er dus aan of hij the real deal is en dat hij niet alleen één van de beste coureurs van zijn generatie is, maar zelfs één van de beste coureurs in de geschiedenis van de sport.” Wie is de Greatest Of All Time?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coulthard over Hamilton: ‘Schumacher zou in hem zijn gelijke gevonden hebben’