Het laatste formule 1 nieuws

Coulthard over titelstrijd Verstappen en Hamilton: 'Zullen ooit een flinke klapper maken'

Coulthard over titelstrijd Verstappen en Hamilton: ‘Zullen ooit een flinke klapper maken’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

David Coulthard kijkt enorm uit naar de rest van de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton . Volgens de voormalig coureur heeft men dit jaar alle ingrediënten in huis voor een ‘klassiek’ Formule 1-seizoen. Hij sluit dan ook niet uit dat er nog de nodige incidenten zullen zijn.

Red Bull Racing heeft de afgelopen maanden fantastische progressie geboekt. Het team lijkt samen met Verstappen dan ook een goede kans te maken op die felbegeerde wereldtitel in de Formule 1. Mocht Verstappen dit seizoen toch naast de titel grijpen, dan zal dat volgens David Coulthard in ieder geval niet door het talent van Verstappen komen. “Hij is ervaren en volwassen genoeg, wat op 23-jarige leeftijd ongelofelijk lijkt. Toch is hij er meer dan klaar voor”, zo liet Coulthard weten tegenover The Daily Mail .

Artikel gaat verder onder video Hamilton mag niet klagen

Coulthard verwacht niet dat Hamilton zal terugdeinzen voor een zwaar gevecht met Verstappen. “Ik denk dat Lewis tijdens zijn carrière vaker wel dan niet een geweldige auto heeft gehad. Dus ik denk niet dat hij ooit kan zeggen: ‘Het leven is oneerlijk. Waarom is mijn auto niet de snelste…’ Hij heeft er daar namelijk al gewoon veel van gehad. Ik denk niet dat hij daar ooit over zou klagen”, zo stelt de voormalig coureur. “Ik denk dat hij geniet van de uitdaging. Hij vindt vaak een extra versnelling als hij gepusht wordt. Dat is geweldig voor zijn nalatenschap, zijn motivatie en de F1-fans.

Het heeft er volgens Coulthard alle schijn van dat de rest van het seizoen ook spectaculair zou gaan worden. Volgens de Schot zouden we zelfs wel een ‘klassiek’ seizoen kunnen verwachten, al hoopt hij stiekem toch nog wel op wat meer vuurwerk. “We hebben twee fantastische races gezien. Hopelijk zullen we een een derde [geweldige race, red.] krijgen. Op een zeker moment zullen deze gasten een keer een klap maken”, voegt hij eraan toe. Klapper tussen Verstappen en Hamilton

“Er was al een klein beetje contact in de eerste bocht in Imola. Ik denk dat iedereen die de Formule 1 al heel lang […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coulthard over titelstrijd Verstappen en Hamilton: ‘Zullen ooit een flinke klapper maken’