Het laatste formule 1 nieuws

Coulthard ziet belangrijke ontwikkeling: 'Het is goed voor de Formule 1'

Coulthard ziet belangrijke ontwikkeling: ‘Het is goed voor de Formule 1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso zette afgelopen weekend een knappe prestatie neer door tijdens de Grand Prix van Qatar als derde rijder over de finishlijn heen te komen. Daardoor stond hij voor het eerst in jaren weer op het podium. David Coulthard verwacht echter dat dit pas het begin is van de terugkeer van de Spanjaard.

Alonso stelde na de derde podiumplaats in Qatar dat hij hoopt dat Alpine de aankomend jaren om de bovenste plaatsen kan meedoen. Coulthard gaat dit met veel interesse volgen, zo vertelt hij in gesprek met Channel 4 . “Het is goed voor de Formule 1 om te weten dat Fernando nog steeds dezelfde snelheid en dezelfde honger heeft”, stelt hij. Alpine levert knappe teamprestatie

Naast de sterke prestaties van Alonso werkt Alpine als team eveneens een goed seizoen af. De Franse renstal staat in het constructeurskampioenschap op de vijfde plaats en lijkt concurrent AlphaTauri de rest van het seizoen voor te blijven.

“Het resultaat was alleen te danken aan de bijzondere stijl van de auto, die zich aanpaste aan een gladder en sneller circuit”, wijst Coulthard naar Qatar. “Deze prestatie zal daarom wat druk wegnemen bij het team. Maar als je het succes van Ocon in Boedapest buiten beschouwing laat, is dit seizoen sowieso turbulent geweest voor Alpine.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coulthard ziet belangrijke ontwikkeling: ‘Het is goed voor de Formule 1’