Het laatste formule 1 nieuws

Coureurs emotioneel door Formule 1-race op Zandvoort: 'Ongehoord magnifiek'

Coureurs emotioneel door Formule 1-race op Zandvoort: ‘Ongehoord magnifiek’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen tijdens de eerste vrije training op het circuit van Zandvoort ALPHEN AAN DEN RIJN – Nederland heeft er 36 jaar lang op moeten wachten, maar zondag net na 15.00 uur is het echt zover. De lampen gaan dan uit, de snelste coureurs ter wereld trappen hun gaspedaal in en de Grand Prix van Zandvoort is officieel onderweg. Bij drie Alphense racecoureurs, die het circuit op hun duimpje kennen, maakt de terugkeer van het Formule 1-circus een hoop emoties los.

Tim Coronel (49) is veertienvoudig deelnemer van de beroemde Dakar Rally, zijn vriendin Gaby Uljee (45) en Sandra van der Sloot (46) hebben met de Racing Diva’s meerdere klassementszeges geboekt in de 24 uur van Dubai. Maar meer nog dan dat zijn ze kind aan huis op het circuit van Zandvoort. Tim (rechts) en tweelingbroer Tom Coronel na de Dakar Rally van 2021 Voordat ze hun visie op dit historische Formule 1-weekend geven, krijgt het drietal eerst de vraag voorgelegd hoe het komt dat Alphen zoveel succesvolle racecoureurs herbergt. Want naast hen zijn ook Huub Vermeulen (uit Hazerswoude-Rijndijk) en Berend Gesman bekende namen in de Nederlandse autosport.

‘Ik weet niet of het in de lucht of in de benzine zit’, reageert Van der Sloot lachend. Zij en Uljee kenden elkaar al van school en Van der Sloot is een jaar eerder dan haar jeugdvriendin begonnen met racen. ‘Eén van de redenen is misschien dat Huub Vermeulen, drijvende kracht achter de Rensportschool Zandvoort, hier in Hazerswoude op de Rijndijk woont’, vermoedt Uljee, doelend op de man die haar en Van der Sloot de fijne kneepjes van het vak leerde. Sandra van der Sloot (tweede links) en Gaby Uljee (midden) na de 24 uur van Dubai in 2014 Maar volgens Coronel is de verklaring een stuk simpeler. ‘Eigenlijk omdat Berend Gesman, Gaabs (zo noemt hij zijn levenspartner Gaby liefkozend, red.), Sandra en ik met elkaar zijn opgetrokken. En elkaar naar een hoger niveau hebben getild’, zegt de zelfbenoemde ‘snelste man van Nederland’. Die overigens ook de vele afritten die Alphen rijk is benoemt als reden. ‘We deden vaak weddenschappen hoe hard je […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coureurs emotioneel door Formule 1-race op Zandvoort: ‘Ongehoord magnifiek’