Het laatste formule 1 nieuws

Coureurs nemen creatieve montage Netflix voor lief: ‘Show om de sport te verkopen’

Coureurs nemen creatieve montage Netflix voor lief: ‘Show om de sport te verkopen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geen Max Verstappen in het nieuwe seizoen van de Netflix-serie Drive to Survive dus, de Nederlander kan zich niet vinden in de creatieve vrijheid die de makers zich toeëigenen. De andere coureurs schaarden zich vandaag niet bepaald en masse achter hun collega.

Max Verstappen haalde deze week in een interview met AP uit naar de producers die in zijn ogen teveel hun eigen draai geven aan het eindproduct. “Ik begrijp dat dit gedaan moet worden om de populariteit in Amerika een boost te geven (…) Maar ze hebben rivaliteiten gefaket die helemaal niet bestaan.” Verstappen houdt dan ook de lippen stijf op elkaar als de crew van Drive to Survive in de buurt is met de inmiddels beruchte hengelmicrofoon. “Ik heb besloten om niet meer mee te doen en ook geen interviews meer te geven.”

Lees ook: Verstappen hekelt Drive to Survive: ‘Veel is nep, schouderduw Hamilton zal er wel inzitten’ Foto: BSR Agency Je bijt niet in de hand die je voedt, het is een spreekwoord dat vaak van toepassing is op de Formule 1, op elke globale sport. Coureurs hebben belang bij dergelijk aandacht en zijn ook groot/groter geworden door de serie. Daniel Ricciardo heeft uitstekend kunnen profiteren van Drive to Survive en zijn woorden waren dan ook zalvender. Iets dat ongetwijfeld ook zal komen door het feit dat de Australiër in ieder geval in de eerste seizoenen een verbintenis had met Netflix en elk jaar ook een ‘eigen’ aflevering heeft gehad.

“We hebben allemaal ervaren welk effect het heeft gehad op de sport, het is hier in de VS echt gegroeid. In Europa misschien iets minder maar daar groei je ook op met Formule 1”, aldus Ricciardo. “Natuurlijk wil je soms wat ruimte en privacy en dan kun je dat ook tegen ze zeggen. Voor mij is het ok geweest, ik denk dat Max en ik gewoon een verschillende relatie met ze hebben”, sloot de Australiër af met een grijns.

Lees ook: Tijdschema GP Verenigde Staten: een latertje voor Nederlandse fans

‘Enorm respect voor wat Netflix gedaan heeft’
Verstappens huidige teamgenoot Sergio Perez looft vooral […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coureurs nemen creatieve montage Netflix voor lief: ‘Show om de sport te verkopen’