Het laatste formule 1 nieuws

Coureurs verdrietig over vertrek: “Afgelopen vier jaar zoveel meegemaakt”

Coureurs verdrietig over vertrek: “Afgelopen vier jaar zoveel meegemaakt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het aanstaande vertrek van Honda uit de Formule 1 kwam voor velen als een schok. De coureurs van AlphaTauri geven in een persbericht van het team ook aan dat ze verrast waren door de plotselinge aankondiging van de Japanners. In 2021 zijn ze, voorlopig, voor het laatst aanwezig in de koningsklasse. Honda en Gasly

Pierre Gasly heeft al het nodige meegemaakt met Honda. De Fransman behaalde zijn eerste podiumplek en overwinning, maar werd ook teruggestuurd na zijn huidige team omdat de resultaten bij Red Bull tegenvielen. Gasly heeft altijd een goede band gehad met de Japanners en hij vindt het jammer dat de samenwerking stopt.

“ Ik moet toegeven dat ik verdrietig ben dat de Honda de Formule 1 verlaat nadat we samen de afgelopen vier jaar zoveel hebben meegemaakt. De mensen bij Honda hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn carrière en ik heb altijd fijn met ze samen gewerkt.” De Fransman kijkt ook nog vooruit. ” We zijn nog samen tot eind volgend jaar dus hopelijk kunnen we vechten voor nog meer overwinningen, en Honda ook voor de wereldtitel.” Daniil Kvyat

De Rus was in het verleden wat minder uitgesproken over de samenwerking met Honda dan zijn teamgenoot maar de Rus vindt het vanuit meerdere standpunten vervelend dat ze vertrekken. Het nieuws kwam voor Kvyat uit het niets.

“ Ik was verrast om het nieuws te horen over het vertrek van Honda uit de Formule 1 aan het eind van volgend jaar. Vanuit een menselijk oogpunt is het verdrietig omdat ik graag werk met hun engineers, en vanuit een race-oogpunt is het jammer omdat ze zo hard hebben gewerkt om ons een goede motor te geven. De Honda-mannen op het circuit zijn altijd erg betrokken en ik ben ervan overtuigd dat ze dat nog blijven zolang ze in de sport zitten” , besluit de Rus.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coureurs verdrietig over vertrek: “Afgelopen vier jaar zoveel meegemaakt”