Het laatste formule 1 nieuws

Coureurs zijn glad asfalt beu: "Hier hoort Formule 1 niet over te gaan"

Coureurs zijn glad asfalt beu: “Hier hoort Formule 1 niet over te gaan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fans van de Formule 1 zullen waarschijnlijk voor de buis gekluisterd hebben gezeten tijdens de Grand Prix van Turkije. Vanaf de eerste vrije training op vrijdag tot de laatste ronde van de race op zondag glibberden en gleden de coureurs over het asfalt richting de finishlijn. Spektakel gegarandeerd, net als onvoorspelbaarheid, want wie er zou gaan winnen, was van tevoren onmogelijk te zeggen.

Voordat de Formule 1 in Istanboel arriveerde, was men helemaal op de komst van de koningsklasse voorbereid. Zo had men op Istanbul Park een compleet nieuwe laag asfalt neergelegd. Maar zoals we ook in Portimao zagen, zorgt dat er juist eerder voor dat de coureurs erg veel moeite hebben om grip te vinden. Dat had men achteraf beter eerder kunnen doen, zegt wedstrijdleider Michael Masi. “Er moesten nogal wat wijzigingen aan de baan aangebracht worden, want de laatste keer dat de FIA de baan keurde was in 2017. We erkennen dat de omvangrijke voorbereidingen in heel korte tijd moesten worden afgewerkt”, zo wordt hij geciteerd door Speedweek .

Op vrijdag zorgde dat al voor veel gladheid, maar dat werd nog erger nadat het zaterdag en zondag begon te regenen op het circuit. “Het was abnormaal”, zegt Ricciardo daarover tegen onder meer RacingNews365 . Hij en veel andere Formule 1-prominenten hekelen vooral dat de teams niet kunnen laten zien hoe snel hun auto wel niet is. “Waarom stoppen we eigenlijk zoveel tijd en moeite in de auto’s, als we niet eens de limiet kunnen opzoeken? We konden dit weekend niet pushen. Natuurlijk was het lastig en spannend, maar vanuit coureursoogpunt is het moeilijk om hier veel voldoening uit te halen. Ik snap dat het lastig is, omdat ze zo laat de kalender moesten vaststellen. Maar ik zou niemand meer adviseren om zo kort voordat wij hier komen de baan opnieuw te asfalteren.”

Williams -coureur George Russell uit zich in soortgelijke bewoordingen. “Dit weekend ging niet over datgene waar de Formule 1 over hoort te gaan. Ik weet zeker dat het een geweldige show was en ik weet zeker dat, als ik zelf thuis op de bank zat, er met […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coureurs zijn glad asfalt beu: “Hier hoort Formule 1 niet over te gaan”