Het laatste formule 1 nieuws

Crash Romain Grosjean enorm shockerend om te zien: "Dit is een reminder dat de Formule 1 een gevaarlijke sport is"

Crash Romain Grosjean enorm shockerend om te zien: “Dit is een reminder dat de Formule 1 een gevaarlijke sport is”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Bahrein lag ruim een uur stil na een extreem zware crash in de openingsronde van Romain Grosjean . De Fransman ramde frontaal de vangrail en zijn Haas brak in tweeën en vatte vlam. De overige coureurs moesten terugkeren naar de pits en daar zagen ze de beelden van de crash op het scherm. In de pauze deelde Lewis Hamilton de beelden op social media. Dit om de kijkers alert te maken over de gevaren van de sport. “Voor mij was het enorm shockerend om te zien”, aldus Hamilton na afloop van de race in een interview met Paul di Resta. “Als ik in de auto stap, weet ik dat ik risico’s neem. Ik respecteer de gevaren van deze sport. Daarom postte ik het ook op social media, omdat het heftige beelden waren.”

“Ik weet niet hoeveel G-krachten Romain te verduren heeft gekregen, maar ik ben zo blij dat de Halo zijn werk heeft gedaan. Ik ben er dankbaar voor dat de vangrail zijn hoofd er niet afgeslagen heeft of iets dergelijks. Het had zo veel slechter af kunnen lopen. Dit is een reminder dat de Formule 1 een gevaarlijke sport is.”

“We pushen om telkens de limiet op te zoeken en dat moet gerespecteerd worden”, vervolgt Hamilton. “Dit heeft laten zien dat de Formule 1 en de FIA enorm goed werk hebben verzet dat iemand na zoiets gewoon kan uitstappen en weg kan lopen. Natuurlijk zal er onderzoek ingesteld worden en zal er veel werk verzet worden zodat dit niet meer kan gebeuren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Crash Romain Grosjean enorm shockerend om te zien: “Dit is een reminder dat de Formule 1 een gevaarlijke sport is”