Het laatste formule 1 nieuws

Crew Formule 1-medical car geveld door corona

Crew Formule 1-medical car geveld door corona

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Normaal gesproken is het altijd Alan van de Merwe die plaatsneemt achter het stuur van de medical car om Formule 1 -dokter Ian Robert in geval van nood naar de plek des onheils ergens op het circuit te vervoeren. Nu er corona is geconstateerd bij beide coureurs kan men dus niet in de gebruikelijke opstelling aantreden tijdens de GP van Turkije.

Echter, reden voor paniek is er niet. De medical car zal altijd bemand kunnen worden, zo legden safety car-coureur Bernd Maylander en Ian Roberts zelf vorig jaar uit in een exclusief interview met RacingNews365 . Roberts staat er als dokter nooit alleen voor: “Ik leg verantwoording af aan een medical delegate van de FIA die bij alle races aanwezig is en bij elke GP is ook een national dokter aanwezig, een lokale arts. Er zal te allen tijde een dokter naar de plek van een ongeval gebracht kunnen worden.”

Wie die auto dan moet besturen? “Er lopen genoeg reserve-Formule 1-coureurs in de paddock rond die de medical car kunnen besturen. Diegene kent die auto dan natuurlijk niet heel goed, maar dat is van minder belang dan in het geval van de safety car. In het geval van een crash hoeft de medical car misschien maar een halve ronde op snelheid bestuurd te worden.”

De Formule 1 heeft al twee vervangers aangewezen, waarbij men niet heeft gegrepen naar een reservecoureur zoals Roberts destijds suggereerede. De taken van de medical car-coureur worden overgenomen Formule E safety car-coureur Bruno Correia, terwijl medisch delegaat Bruno Franceschini de F1-dokter van dienst is komend weekend.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Crew Formule 1-medical car geveld door corona