Het laatste formule 1 nieuws

Critici van Red Bull wekken woede Verstappen: "Sommige mensen doen alsof ze..."

Critici van Red Bull wekken woede Verstappen: “Sommige mensen doen alsof ze…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen zegt dat het hem kwaad maakt als mensen Red Bull hard bekritiseren voor het niet serieus kunnen concurreren met Mercedes. Het Duitse team is sinds begin 2014 de dominante kracht in de Formule 1 en wint sindsdien elk rijders- en constructeurskampioenschap. Met Ferrari dat is weggevallen in de strijd om de toppositie, viel de taak van het uitdagen van Mercedes alleen ten beurt aan Red Bull in 2020. Al snel werd duidelijk dat het Oostenrijkse team eens te meer er niet in was geslaagd een auto te bouwen die dat voor elkaar kan krijgen.

Desondanks heeft Verstappen het gevoel dat het geen zin heeft om te blijven stilstaan bij zijn teleurstelling, en is hij boos op degenen die zo kritisch zijn over zijn team. “Je kunt de dingen in het leven niet dwingen. Het heeft geen zin om het hele jaar door gefrustreerd rond te lopen”, vertelt hij aan de Telegraaf. “Sommige mensen doen alsof ze alle kennis van de Formule 1 hebben, maar als ze dat deden, zouden ze die auto hebben ontworpen. We zijn nog steeds het op één na beste team in de Formule 1.”

“Natuurlijk willen we het liefst het een en ander beter of anders doen en willen we vechten voor het kampioenschap, maar dat is geen reden om het team kwaad te maken. Dan word ik wel boos.

Verstappen slaagde er wel in twee races races te winnen, in Silverstone en Abu Dhabi en hij reed over het algemeen beter dan ooit. Aan de andere kant slaagde hij er in vijf races niet in te finishen, waarvan mechanische problemen in drie races de oorzaak van zijn uitvalbeurt waren. “Wat blijft er langer hangen, vreugde of teleurstelling? Eigenlijk geen van beide”, zei hij. “Zo’n overwinning op Silverstone was geweldig, maar Mercedes had toen grote problemen met de banden en wij hadden de juiste strategie. Ik wist ook dat het min of meer een incident was.”

“En voor mij, na die uitvalbeurten, heeft het geen zin om te lang in de teleurstelling te blijven hangen. Of om iedereen kwaad te maken. Dan zal de werkrelatie niet verbeteren. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Critici van Red Bull wekken woede Verstappen: “Sommige mensen doen alsof ze…”