Het laatste formule 1 nieuws

Cultheld Briatore overtuigd dat zijn landgenoot Renault naar nieuwe hoogtes kan stuwen

Cultheld Briatore overtuigd dat zijn landgenoot Renault naar nieuwe hoogtes kan stuwen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tegenover de Gazzetta dello Sport heeft Flavio Briatore zich uitgelaten over de overstap van Davide Brivio van de MotoGP naar de Formule 1 . Brivio zal naar alle waarschijnlijkheid aan de slag gaan bij Alpine F1 , het voormalige Renault -team waarmee Briatore twee wereldtitels wist te winnen. “Het feit dat Brivio uit de MotoGP-wereld komt, hoeft geen nadeel te zijn, want voordat ik teambaas werd bij Benetton zag ik zelfs niet eens een Formule 1-race”, aldus Briatore, die bij Benetton twee wereldtitels veroverde met Michael Schumacher .

“Het draait er in de F1 om dat je mensen kunt managen en dat je over een snelle wagen beschikt. Daarom heb ik ook vertrouwen in Brivio en zal ook Alpine niet zomaar haar oog op hem hebben laten vallen. Daaruit blijkt dat ze veel vertrouwen hebben in zijn kwaliteiten als manager. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij binnen enkele maanden al zal weten wat er moet gebeuren bij het team.”

Volgens Briatore maken de verschillen tussen de MotoGP en Formule 1-wereld dan ook niet zoveel uit. “Natuurlijk is het waar dat MotoGP veel meer een Italiaans wereldje is, maar ik heb er nooit last van gehad dat dit in de Formule 1 niet het geval is. Brivio komt daarnaast binnen bij een team wat groeiende is en waar hij kan samenwerken met een ervaren coureur als Alonso en een talent als Esteban Ocon. Nu hebben ze alleen nog een snelle wagen nodig”, aldus de optimistisch gestemde Briatore.

Ondanks dat Briatore geen terugkeer ambieert in de F1, zal hij vriend en pupil Alonso in 2021 nauwlettend in de gaten houden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Cultheld Briatore overtuigd dat zijn landgenoot Renault naar nieuwe hoogtes kan stuwen