Het laatste formule 1 nieuws

Cultuur snuiven in Nieuw-Roden

Cultuur snuiven in Nieuw-Roden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ongenode Gast Nieuw Roden (7) NIEUW-RODEN – De klanken van liv-muziek op het grasveld nodigen de ongenode gast uit om een kijkje te nemen bij ’t Dörpshuus in NijRoon. Roderik van de Werff van de Rijdende Popschool is daar uitgenodigd om een workshop te geven. Roderik speelt gitaar en begeleidt een man die niet onverdienstelijk zingt. Bezoekers blijven staan, maar er is hier vandaag meer te doen.

“Wij zijn als gebruikers van het dorpshuis vandaag uitgenodigd om met andere gebruikers kennis te maken”, vertelt Laurens Lukje , secretaris van Dorpsbelangen. “Wij vergaderen hier altijd.” Lukje laat weten dat Dorpsbelangen de belangen van inwoners vertegenwoordigt en als intermediair het lijntje met de gemeente korter weet te houden. Naast Lukje zit Astrid Reinders . “We hebben hier altijd de lessen kunstgeschiedenis gehad voor leden van Vrouwen van Nu.” En ze proberen dat hier dit jaar weer te organiseren. Op de tafel liggen wat handgemaakte spullen. “Dit is om te laten zien dat er binnen de Vrouwen van Nu ook een handwerkclub is, naast onder andere een leesgroep, een tuinclub en een loopgroep.”

Dan wordt de ongenode gast gewenkt door Bob Hulshof van Welzijn in Noordenveld. Hij laat een korte film zien over een huiskamer voor kwetsbare ouderen, een project in Gasselternijveen. “Wij willen kijken of we dit ook in het dorpshuis kunnen opzetten.” Zijn collega legt uit dat dit initiatief mooi zou kunnen aansluiten op het huidige koffiemoment op de maandagochtend. “Na de koffie zouden we kunnen lunchen en kunnen starten met een programma. Te denken valt aan een bewegingsactiviteit, een lezing of een wandeling.” Een mooi initiatief voor kwetsbare, eenzame ouderen die hier dan zonder indicatie terecht kunnen.

“We hadden hier vandaag graag wat meer presentaties en demonstraties gezien van gebruikers van het dorpshuis”, vertelt bestuurslid Bert Neven , “maar misschien is het vandaag te mooi weer of zitten mensen voor de buis voor de formule 1.” Neven wil ook wijzen op het programma van de activiteitencommissie. Jofien Brink , ook bestuurslid, maar zij zit namens het bestuur ook in de activiteitencommissie, verduidelijkt: “We hebben van de Provincie geld gekregen voor kunstverbreding. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Cultuur snuiven in Nieuw-Roden