Het laatste formule 1 nieuws

'Daarom heeft Verstappen zijn volledige vertrouwen in Red Bull gestopt'

‘Daarom heeft Verstappen zijn volledige vertrouwen in Red Bull gestopt’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Red Bull Racing op zoek moet naar een nieuwe motorleverancier voor 2022. Na 2021 stopt Honda namelijk met de werkzaamheden in de Formule 1 . Het zorgt ervoor dat er onzekerheden bij Red Bull bij zijn gekomen, want het is nog niet duidelijk van wie de motor gaat zijn die in de auto van Max Verstappen gaat liggen in 2022.

De aankomende exit van Honda in de F1 is nog een extra zorg voor Red Bull bovenop de zorgen die ze nu al hebben. Ze hadden verwacht dat 2020 het jaar ging worden dat Verstappen het gevecht aankon met Mercedes voor de wereldtitel, maar ook dat ging niet door, want Mercedes bleek weer ouderwets dominant te zijn. De vraag is of Verstappen, vanwege alle onzekerheden bij Red Bull, stiekem toch kijkt naar een stoeltje bij Mercedes voor 2022. Verstappen wilt dominante auto

Volgens AS.com is daar geen sprake van, hoewel Mercedes wel aantrekkelijk is. “ In 2022 zullen de auto’s helemaal nieuw zijn door de veranderende regels, wat voor een gelijker veld kan gaan zorgen, of misschien wel voor een verandering van de rangorde. Mercedes is enorm aantrekkelijk en Hamilton zal niet voor altijd daar blijven hangen, maar de pandemie kan roet in het eten gooien van de plannen op de lange termijn ”, legt F1-journalist Jesus Balseiro uit.

Het kan dus een risicovolle overstap zijn als Verstappen besluit om weg te gaan bij Red Bull na 2021. Balseiro denkt echter dat Verstappen andere plannen heeft. “ Als we kijken naar Verstappen, hij heeft al zijn vertrouwen in Red Bull gestopt, waarschijnlijk ook omdat er dus nog veel onzeker is na 2021 ”. Verstappen zelf wilt vooral in de snelste auto zitten. “ Ik wil races winnen, maar de huidige opties zijn enorm gelimiteerd. Ik wil een dominante auto en ik denk dat Red Bull mij die kan geven ”, sluit Verstappen af bij het Spaanse medium.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Daarom heeft Verstappen zijn volledige vertrouwen in Red Bull gestopt’