Het laatste formule 1 nieuws

Dale Coyne haalt uit: "Red Bull maakte van Alex Albon het bruidsmeisje van Max Verstappen"

Dale Coyne haalt uit: “Red Bull maakte van Alex Albon het bruidsmeisje van Max Verstappen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alex Albon lag een jaar uit de Formule 1 en sprak ook over de mogelijkheden in de IndyCar. Dale Coyne van het gelijknamige team Dale Coyne Racing doet een boekje open over de gesprekken die de Britse Thai met Romain Grosjean voerde. De Amerikaan geeft daarnaast zijn blik over wat er met de jonge coureur bij Red Bull gebeurde en de manier waarop hij behandeld is. “Alex sprak met veel mensen”, aldus Coyne tegen het Amerikaanse Motorsport. “Hij stond bij ons al een tijdje op de radar en we spreken al meer dan een jaar nu en hij is geïnteresseerd, dat is zeker. Romain is een grote verkoper voor ons, hij toont wat we kunnen doen als team. Maar hij is ook de beste verkoper voor de IndyCar. Hij en Alex spraken een aardige tijd met elkaar. Ze spraken over hoe mooi het in dit Indy-kampioenschap is, hoe competitief je kan zijn met deze auto’s, wat ze echt zijn om te rijden. Natuurlijk, instinctief kun je er direct mee overweg, zoals we zagen bij Lundgaard.”

Waarna de teameigenaar verder ingaat op de relatie met Red Bull, waarover hij zegt dat Albon tweede viool achter Verstappen speelde. “Romain vertelde hem dat het leuk kan zijn in de IndyCar, veel minder druk, betere relaties tussen teams, teameigenaren en coureurs”, aldus de Amerikaan. “Ik denk dat Alex waardeert dat teams hier niet opgezet zijn om een jongen als nummer één te hebben en de ander als bruidsmeisje te hebben. Dat is wat Alex heeft meegemaakt, toch? Het is hier anders. Als je twee jongens met verschillende rijstijlen hebt, kun je in zijn algemeenheid elke auto zodanig aanpassen dat hij bij de coureur past. Dat doet misschien wat pijn als ze erg verschillende feedback teruggeven, omdat hun feedback de ander niet zo gaat helpen. Er is meer werk en een rijstijl en engineering filosofie past nou eenmaal beter bij de ene dan bij de ander.”

“Maar het hebben van twee verschillende set-ups helpt je om het beste uit iedere coureur individueel te halen. Dat is wat we doen in de IndyCar. We hebben dat eerder […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Dale Coyne haalt uit: “Red Bull maakte van Alex Albon het bruidsmeisje van Max Verstappen”