Het laatste formule 1 nieuws

Daniel Ricciardo haalt uit: "Wat een ontzettend stelletje idioten om crashes in top tien-overzicht te zetten"

Daniel Ricciardo haalt uit: “Wat een ontzettend stelletje idioten om crashes in top tien-overzicht te zetten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daniel Ricciardo heeft opnieuw zijn kritiek geuit op de fascinatie van de Formule 1 voor crashes en zegt dat ze ‘ontzettende idioten’ zijn om ze als top 10-momenten te boek te stellen. Vorig jaar beleefde de Formule 1 de gruwelijkste crash in jaren toen Romain Grosjean tijdens de Grand Prix van Bahrein de vangrails raakte. De Haas van de Fransman doorboorde de vangrail, brak in tweeën en vloog in brand. Zevenentwintig seconden later kwam hij uit de vuurbal tevoorschijn, gelukkig met niets ergers dan brandwonden aan zijn handen.

Terwijl Grosjean naar de wachtende ambulance hinkte, bijgestaan door F1-arts Ian Roberts en medisch autocoureur Alan van der Merwe, begon FOM herhaaldelijk beelden van de crash te tonen, terwijl zijn collega-coureurs stonden te wachten tot de race zou worden hervat. “De manier waarop het incident van Grosjean keer op keer werd uitgezonden, de herhalingen, het was compleet respectloos en ondoordacht voor zijn familie, voor al onze families, die kijken. We gaan over een uur weer racen en elke keer als we naar de tv kijken is het een vuurbal en wordt zijn auto doormidden gesneden. Voor mij was het entertainment en ze spelen met al onze emoties en ik vond het behoorlijk walgelijk.”

F1 verdedigde zijn standpunt door te zeggen dat er niets werd getoond totdat ze wisten dat Grosjean in orde was en, tegen het einde van het jaar, de hoogtepunten van het seizoen 2020 aan elkaar reeg. Acht van die top 10-momenten waren crashes. Ricciardo is er niet over te spreken. “Ik denk dat F1 vorig jaar op hun sociale kanalen ‘top 10 momenten van het jaar’ of zoiets plaatste, en acht van de tien waren crashes”, zei de McLaren-coureur in een interview met Square Mile. “Ik had zoiets van, jullie zijn een stelletje idioten.”

“Misschien willen 12-jarige kinderen dat soort content zien, en dat is cool omdat ze niet beter weten, maar wij zijn geen kinderen. Doe het gewoon beter man. Doe beter dan dat.”

Grosjean, die nu in IndyCars racet na zijn F1-exit, is hersteld van zijn verwondingen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Daniel Ricciardo haalt uit: “Wat een ontzettend stelletje idioten om crashes in top tien-overzicht te zetten”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden