Het laatste formule 1 nieuws

Daniel Ricciardo had incomplete coronatest: "Ik ben erg voorzichtig, dus het verbaasde me wel"

Daniel Ricciardo had incomplete coronatest: “Ik ben erg voorzichtig, dus het verbaasde me wel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit seizoen zijn drie F1-coureurs positief getest op het coronavirus: Sergio Perez, Lance Stroll en Lewis Hamilton. Tussen de races in Mugello en Sochi kreeg ook Daniel Ricciardo niet direct een negatieve test. Naar eigen zeggen was het geen vals positieve test, maar een incomplete test. Daarom moest de Renault-coureur opnieuw getest worden en die uitslag viel gelukkig wel negatief uit. De normaal zo goedlachse Australiër was enorm geschrokken, maar kon wel blijven racen. Het protocol in de Formule 1 is streng en Ricciardo probeert zich zo goed mogelijk aan de richtlijnen te houden, zo zegt hij in gesprek met Racer. “Ik ben dit seizoen een keer enorm geschrokken van een incomplete test. Er was wel wat paniek, ja. Uiteindelijk bleek het oké, maar zoiets had ik nog nooit meegemaakt. In je hoofd gebeurt van alles. ‘Misschien voel ik me niet zo goed’, denk je dan.”

“Naarmate het seizoen vorderde, werd ik steeds voorzichtiger”, zo legt Ricciardo uit. “Ik hield me nog beter aan de isolatie, zeker nadat Checo Perez het virus had opgelopen. Toen besefte ik dat het echt geen grapje is. Ik was al erg voorzichtig en daarom verbaasde die incomplete test me wel. Dat was best beangstigend.”

Ricciardo hoopt net als velen dat het snel terug normaal wordt en dat hij gewoon weer over de hele wereld kan reizen. “In zo’n jaar ga je het normale leven nog meer waarderen. Alleen al de deur uit gaan zonder na te denken, maar wat ik echt gemist heb, zijn concerten en live muziek. Op een leuke locatie, en het klinkt vies, maar met zwetende mensen om je heen. En ook het normaal kunnen reizen. Voor de Formule 1 voelt het reizen misschien als werk, maar het is geweldig om die vrijheid te hebben om te gaan en staan waar je wilt. Dat heb ik echt gemist en ik hoop dat het snel terugkomt.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Daniel Ricciardo had incomplete coronatest: “Ik ben erg voorzichtig, dus het verbaasde me wel”