Het laatste formule 1 nieuws

Daniel Ricciardo: "Max Verstappen is de op één na beste coureur in de Formule 1"

Daniel Ricciardo: “Max Verstappen is de op één na beste coureur in de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daniel Ricciardo heeft meer inzicht gegeven in zijn tijd naast Max Verstappen bij Red Bull en beschrijft de aanzienlijke impact die de Nederlander heeft gehad tijdens zijn eerste optreden voor het senior team. Verstappen maakte indruk in zijn rookie-jaar bij Toro Rosso in 2015. Hij promoveerde aan het begin van het volgende seizoen naar Red Bull in plaats van Daniil Kvyat, waarbij hij het stuur van hem overnam tijdens de Spaanse Grand Prix. Verstappen ging door met het behalen van een sensationele debuutoverwinning, slechts 18 jaar oud, wat het toneel vormde voor een intrigerend gevecht met de oudere Ricciardo voor de volgende drie seizoenen, voorafgaand aan Ricciardo’s vertrek uit de Red Bull-ploeg. Ricciardo herinnert zich de komst van Verstappen Ricciardo heeft duidelijke herinneringen aan hun eerste gezamenlijke oefensessie op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waarbij hij het enorme tempo en het “gebrek aan angst” van Verstappen opmerkte, die volgens hem nu zijn aangevuld met een gegroeide volwassenheid. “Als persoon mag ik Max heel graag. Het is zeker gemakkelijker om nu met elkaar om te gaan nadat we teamgenoten waren, omdat we nu niet zo’n onderlinge strijd hebben, zoals je het zou noemen”, begon Ricciardo in een exclusief interview met RacingNews365.com. Maar ik denk ook dat hij volwassen is geworden, weet je, dus ik hou ook van de manier waarop hij zijn zaken doet. We zijn qua karakter heel anders, maar ik denk dat hij heel trouw is aan zijn woord. Bij hem gebeurt er niet veel bullshit. Ik mag hem zeker en respecteer hem daarvoor.”

“Als coureur, kijk, ik herinner me zijn allereerste oefensessie in Barcelona, toen hij in Red Bull stapte, en hij was er meteen mee bezig. Ik herinner me dat ik de gegevens zag en ik dacht: ‘Ok, hij rommelt niet! ‘. Ik denk dat hij die snelheid van zichzelf heeft, die rauwe snelheid, dat gebrek aan angst. Nu heeft hij ook die volwassenheid om hem echt tot een top, top, topcoureur te maken.” Hun gevecht bij Red Bull was altijd gelijk Vandaag terugkijkend spreekt Ricciardo positief over zijn betovering als teamgenoot van Verstappen , ondanks een paar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Daniel Ricciardo: “Max Verstappen is de op één na beste coureur in de Formule 1”