Het laatste formule 1 nieuws

Daniel Ricciardo: “Mochten ze dat doen dan lijkt het alsof we bestolen worden”

Daniel Ricciardo: “Mochten ze dat doen dan lijkt het alsof we bestolen worden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het waren erg uitzonderlijke omstandigheden in Turkije. Al van bij de oefensessies op vrijdag werden de F1-piloten geconfronteerd met erg gladde omstandigheden. De regen op zaterdag en zondag maakte het alleen nog maar gladder.

Vooral de nieuwe asfaltlaag van het Istanbul Park circuit zorgde ervoor dat de F1-bolides weinig grip hadden en er heel wat slippers werden gemaakt. Ricciardo is alvast geen voorstander van nog meer races onder zo’n omstandigheden.

“Kijk, begrijp me niet verkeerd, ik weet dat iedereen in zijn of haar zetel enorm veel plezier beleefde aan de race, dat het opwindend was om naar te kijken. Maar om eerlijk te zijn weet ik niet of we iets uit dit weekend geleerd hebben,” aldus Ricciardo.

“We zullen waarschijnlijk nooit meer de situatie meemaken waarin we dit gripniveau hebben.”

Volgens Ricciardo is het belangrijk dat er met topwagens zoals in de Formule 1 gewoon voluit kan gegaan worden.

“Als de teams zoveel geld spenderen aan het ontwikkelen van wagens, al hun kennis en kunde steken in het ontwerpen van de snelste racewagens, en ze die dan vervolgens niet kunnen gebruiken zoals het hoort … indien dat altijd zo zou zijn dan voelt dat als ons bestelen.”

“Waarom zou he zoveel inspanningen leveren voor deze wagens als je er de limieten niet mee kan opzoeken?” F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Daniel Ricciardo: “Mochten ze dat doen dan lijkt het alsof we bestolen worden”

Bochten Bahrein beter beveiligd

Bochten Bahrein beter beveiligd

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, zondag in Bahrein. Afgelopen zondag crashte op dat circuit de