Het laatste formule 1 nieuws

Daniel Ricciardo: "Sebastian Vettel moet zijn mentaliteit veranderen om te overleven in de Formule 1"

Daniel Ricciardo: “Sebastian Vettel moet zijn mentaliteit veranderen om te overleven in de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Daniel Ricciardo moet Sebastian Vettel zijn mentaliteit aanzienlijk veranderen als hij uiteindelijk naar een kleiner team in de Formule 1 verhuist. Het contract van de Duitse Ferrari-coureur loopt na dit seizoen en wordt niet verlengd. Zijn opties lijken beperkt, maar hij heeft gesprekken gevoerd met Racing Point, dat volgend jaar met steun van miljardair Lawrence Stroll zal worden omgedoopt tot Aston Martin. “Seb heeft het grootste deel van zijn carrière in de sport voorin gereden”, aldus Ricciardo, die de glitter van Red Bull in 2019 verruilde voor Renault.

“Hij heeft waarschijnlijk elk jaar op het podium gestaan. Als hij naar een middenveldteam gaat, is dat onbekend terrein voor hem. Dat vereist een open geest, en wat geduld.”

Vettel heeft overigens aangegeven dat hij de F1 zal verlaten als dat nodig is. “Als hij nog steeds de wil heeft om te strijden op het hoogste niveau, dan moet hij in de sport blijven.”

“Maar als hij bij een team in het middenveld terechtkomt, duurt het normaal gesproken lang voordat je goede prestaties kunt nneerzetten. Je moet niet alleen toewijding tonen voor nog eens 12 maanden, maar voor twee of drie jaar.”

Eind dit jaar verruilt Ricciardo Renault na twee seizoenen voor McLaren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Daniel Ricciardo: “Sebastian Vettel moet zijn mentaliteit veranderen om te overleven in de Formule 1”