Het laatste formule 1 nieuws

Daniel Ricciardo zou graag met Sebastian Vettel van helm ruilen: "Grootste gebaar van respect"

Daniel Ricciardo zou graag met Sebastian Vettel van helm ruilen: “Grootste gebaar van respect”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daniel Ricciardo hoopt in de komende jaren een keer van helm te ruilen met zijn voormalig teamgenoot Sebastian Vettel. De ervaren Duitser verruilt na dit jaar Ferrari voor Aston Martin en blijft nog wel even actief in de Formule 1. Zo niet, dan had Ricciardo snel moeten zijn. De Australiër spaart helmen, van zichzelf en door te ruilen met andere coureurs. Een exemplaar van Vettel ontbreekt nog in zijn verzameling. “Sebastian is een teamgenoot van me geweest, dus dan zou het erg mooi zijn om een keer met hem van helm te ruilen”, aldus Ricciardo tegen Het Engelse Autosport. “Ik heb nu wat extra tijd, omdat hij nog wat langer in de Formule 1 blijft. Ik zal het Sebastian binnenkort vragen.”

De Renault-coureur, die komend jaar overstapt naar McLaren, heeft al aardig wat cadeautjes in ontvangst mogen nemen. “Toen ik vertrok bij Toro Rosso, nu AlphaTauri, kreeg ik een stuur cadeau. Dat vond ik enorm gaaf. Bij mijn vertrek bij Red Bull kreeg ik een dirt bike. Ik voel me aardig verwend door al deze cadeaus.”

“Mijn verzameling helmen wordt steeds groter”, zo vervolgt Ricciardo. “Ik probeer er ieder jaar een paar te ruilen. Natuurlijk bewaar ik ook een paar eigen helmen, maar ik wil ze ook ruilen met anderen. Voor een coureur is dat het grootste gebaar van respect. Ik moet afwachten wie er dit jaar met me wil ruilen. Helmen nemen wel aardig wat ruimte in beslag, maar het is mooi probleem om te hebben.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Daniel Ricciardo zou graag met Sebastian Vettel van helm ruilen: “Grootste gebaar van respect”