Het laatste formule 1 nieuws

Daniëlle Geel schiet uit de startblokken naar podium in Ford Fiesta Cup: "Extra speciaal"

Daniëlle Geel schiet uit de startblokken naar podium in Ford Fiesta Cup: “Extra speciaal”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ZANDVOORT – Met haar blonde wapperende haren stond Daniëlle Geel zondag op het podium tussen de mannelijke coureurs. Ze had zojuist haar bokaal in ontvangen voor de derde plaats in de Ford Fiesta Sprint Cup voor Nederlandse rijders jonger dan 24 jaar. De twintigjarige coureur uit Wieringerwerf was daarmee ook nog eens de beste ‘lady racer’. Daniëlle werd derde en vierde in de races op het CM.com Circuit Zandvoort en had ‘dus’ een uitstekend optreden in de Fiesta Cup. “De snelste vrouw en de derde Nederlander. Het voelt heel goed op het podium te staan. Het was de eerste keer voor mij”, glunderde Daniëlle. “Ik heb nog nooit eerder een podium gehaald, dus het is wel extra speciaal.”

Over speciaal gesproken: dat geldt zeker ook voor haar startnummer 32. “De reden dat ik met dat te nummer rijd, heeft te maken met mijn opa. Hij 32 is geworden en vlak voor zijn dood was hij bezig met het overnemen van een Ford-garage. Dat is er alleen nooit van gekomen. Nu race ik ter nagedachtenis van mijn opa in een Ford. Het is dus ook een eerbetoon aan hem.”

Op vrijdag had Daniëlle nog een hachelijk momentje, maar gelukkig bleef dat zonder grote gevolgen. “Ik heb even de bandenstapel gekust in de Audi-S met een kleine schade als gevolg. Die hebben papa en mijn broer Mike ’s avond gerepareerd. De schade viel mee, het was alleen blikschade. Gelukkig is papa autoschadehersteller, dus die heeft de Ford samen met mijn broertje Mike weer opgelapt.”

Hoewel in de Ford Fiesta Sprint Cup overwegend mannen meedoen, is het niet verwonderlijk dat Daniëlle op de grid staat. Haar hele leven draait om racen, al van jongs af aan. “Ik heb van mijn negende tot en met mijn zestiende gekart en toen was budget een probleem om hogerop te komen en mijn broertje racete ook. Ik reed in de RK1 in de viertakt.” Ook wat de liefde voor het racen betreft speelt haar opa indirect een grote rol. “Hij hield vroeger al van racen en auto’s en dat heeft hij overgebracht op mijn vader. Die wilde ook graag […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Daniëlle Geel schiet uit de startblokken naar podium in Ford Fiesta Cup: “Extra speciaal”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden