Het laatste formule 1 nieuws

Daniil Kvyat na knappe vierde plek: "Ik ben in het verkeerde tijdperk geboren"

Daniil Kvyat na knappe vierde plek: “Ik ben in het verkeerde tijdperk geboren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 race op Imola was, zoals vaker dit seizoen, weer eens een wedstrijd waar het venijn in de staart lag. In de slotfase crashten zowel Max Verstappen als George Russell waarna er na de safety car een kans ontstond voor coureurs om een mooi resultaat neer te zetten. De coureur met wellicht de beste herstart was Daniil Kvyat. In eerste instantie kwam hij niet voorbij aan Perez en Albon maar enkele bochten later ging hij in één keer aan beide voorbij. De Rus in dienst van Alpha Tauri maakte toen na een weergaloze inhaalactie buitenom op Charles Leclerc een goede kans op het podium en Daniel Ricciardo leek een prooi te worden van de snellere bolide van Kvyat. Toch kwam de Rus er niet voorbij maar reed desalniettemin zijn beste race van het seizoen. Saillant detail is dat er juist deze week sterke aanwijzingen zijn dat de ‘Torpedo’ volgend jaar niet meer in de Formule 1 rijdt. Vorig jaar reed Kvyat wél nog naar het podium in de Grand Prix van Duitsland.

Tegenover Motorsport-magazin.com laat Kvyat weten: “Godzijdank heb ik dit goede resultaat weten te behalen. Natuurlijk wilde ik naar het podium en dat was ook binnen handbereik maar uiteindelijk ben ik blij met een geweldig resultaat en leuke race. Ik houd van old school circuits zoals Imola. Misschien ben ik wel een echte old school coureur die in het verkeerde tijdperk is geboren,” besluit een tevreden Kvyat.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Daniil Kvyat na knappe vierde plek: “Ik ben in het verkeerde tijdperk geboren”