Het laatste formule 1 nieuws

Davina Michelle krijgt niet betaald voor Grand Prix-optreden

Davina Michelle krijgt niet betaald voor Grand Prix-optreden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix liet weten een soortgelijk verzoek naar meer artiesten te hebben gestuurd. Davina Michelle, die bij de Grand Prix het volkslied mag zingen, was een van hen. “Davina vindt het een eer dat zij gevraagd is om het volkslied te zingen en krijgt daar geen gage voor”, laat haar manager aan het ANP weten.

Lees ook:

Chef’Special gevraagd gratis op te treden bij Formule 1: ‘Voelt niet eerlijk’

Ook het Orkest Koninklijke Luchtmacht speelt zondag 5 september onbetaald bij de opening van de Dutch Grand Prix. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie woensdag laten weten.

“Het werkt bij ons orkest anders dan bij artiesten zoals Chef’special, die per optreden betaald krijgen”, legt de woordvoerder van Defensie uit aan het ANP. “De muzikanten zijn in vaste dienst van Defensie en doen de optredens die worden ingepland.”

Het doorgaan van de Formule 1 zet veel kwaad bloed bij de entertainmentsector. Voetbalwedstrijden en de Formule 1 met tienduizenden bezoekers mogen wel doorgaan, maar alle festivals en concerten moeten nog weken worden gecanceld. Het demissionaire kabinet heeft nog steeds niet gereageerd op de massale acties van de sector van afgelopen zaterdag.

Radio 538, partner in het evenement en naamgever van de Official 538 Dutch Grand Prix Village, de omstreden camping bij het terrein, wilde geen reactie geven. Eerder stelde de zender “het onbegrip van de sector te snappen”.

Lees ook:

Davina Michelle zingt vlak voor start Formule 1 het Wilhelmus

Lees het hele artikel op de volgende pagina Davina Michelle krijgt niet betaald voor Grand Prix-optreden