Het laatste formule 1 nieuws

De belangrijkste persoon bij de climax van het Formule 1-seizoen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is mogelijk de 42-jarige Australische wedstrijdleider

De belangrijkste persoon bij de climax van het Formule 1-seizoen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is mogelijk de 42-jarige Australische wedstrijdleider

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Naast Lewis Hamilton en Max Verstappen is Michael Masi misschien wel de man die de wereldtitel in de Formule 1 in 2021 het meest zou kunnen beïnvloeden.

Als de race director van de Formule 1 controleert Masi de wedstrijden, beslist hij over zaken als wanneer de rode vlaggen worden getrokken, wanneer de safety car wordt ingezet en de rechtmatigheid van inhaalmanoeuvres van racewagens.

Hoewel hij geen straffen kan uitdelen – die rol is weggelegd voor de stewards – is hij er om de FIA-regels te handhaven wanneer nodig.

Scheidsrechter zijn in een sport die zo technisch en competitief is als de Formule 1 is nooit gemakkelijk, maar Masi’s taak is des te moeilijker in het huidige gespannen klimaat waarin Red Bull en Mercedes op zoek zijn naar elk mogelijk voordeel in de titelrace. De spanning tussen Red Bull en Mercedes neemt toe, dus is het misschien geen verrassing dat Masi, als neutrale partij, mogelijk kan rekenen op harde kritiek tijdens de race.

Na de heftige Grand Prix van Saudi-Arabië, waarin Verstappen twee afzonderlijke tijdstraffen kreeg, zei Red Bull-adviseur Helmut Marko dat de behandeling van de Nederlandse coureur onevenredig hard was vergeleken met die van Hamilton.

The Telegraph meldde dat Marko de beslissingen van Masi tijdens de race “zeer eenzijdig” noemde.

Zondag zei Red Bull-teambaas Christian Horner dat de sport Masi’s voorganger Charlie Whiting, die in 2019 onverwacht overleed, mist. “Ik zeg al vaak dat we overgereguleerd worden”, zei Horner volgens ESPN. “Het voelt alsof er te veel regels zijn.”

“Het voelde vandaag alsof de sport Charlie Whiting miste. Het spijt me dat ik het moet zeggen, maar de ervaring die hij had… het is natuurlijk frustrerend, maar het is moeilijk voor Michael [Masi] en de stewards, vooral op dit soort locaties en dit soort circuits met de hoeveelheid brokstukken en de soorten bochten die er zijn, maar het is voor iedereen hetzelfde.”

Horner had vooral moeite met wat hij zag als onderhandelingen tussen zijn team en Masi over Verstappens startplek na een herstart onder de rode vlag, en beweerde dat het net een Saoedi-Arabische markt was. “Het is een beetje alsof je in de souq bent, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De belangrijkste persoon bij de climax van het Formule 1-seizoen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is mogelijk de 42-jarige Australische wedstrijdleider