Het laatste formule 1 nieuws

De bestbetaalde Formule 1-coureurs van 2020

De bestbetaalde Formule 1-coureurs van 2020

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met zes wereldtitels op zak mocht Lewis Hamilton aan het begin van het seizoen natuurlijk de hoofdprijs vragen als het aankwam op zijn salaris. Een geschat salaris van 50 miljoen euro, exclusief bonussen en sponsordeals, is iets dat zelden is vertoond in de Formule 1. In het verleden kon enkel Michael Schumacher daar misschien aan tippen.

Titels staan goed op je cv, zoveel bewees ook het salaris van Sebastian Vettel wel, al deed Max Verstappen zonder titels naar verluidt nauwelijks nog onder voor de viervoudig kampioen. Ook Daniel Ricciardo en Charles Leclerc boerden goed, al is de kloof tussen beide rijders enorm.

Het salaris van Hamilton mag dan enorm zijn en soms buitenproportioneel lijken, maar een goede tool om na te gaan of hij dat geld waard is, is het omzetten van het salaris naar salaris per verdiend punt. In dat rijtje (in de tweede tabel hieronder) staat de kampioen slechts op een vierde plaats.

Overigens is de kans zeer aannemelijk dat Sebastian Vettel plaatsen in zal leveren in 2021 als hij van Ferrari de overstap maakt naar Aston Martin. Daniel Ricciardo zou er naar verluidt bij McLaren ook niet op vooruit gaan, maar daar zou men een lucratieve bonusstructuur hanteren, waardoor het aan Ricciardo zelf is om zijn boterham royaal te kunnen beleggen.

Het overzicht van de best betaalde coureurs van 2020 lees je hieronder. De cijfers zijn bij benadering. Eventuele verminderingen door het coronavirus zijn hierin niet bekend en daarom in deze niet meegenomen. Het jaar is om, het nieuwe jaar staat voor de deur. Nieuwe ronden, nieuwe kansen dus, ook voor Max Verstappen. Wat weet jij allemaal nog van het afgelopen Formule 1-seizoen van Max Verstappen?

Lees het hele artikel op de volgende pagina De bestbetaalde Formule 1-coureurs van 2020