Het laatste formule 1 nieuws

De beste Drive to Survive seizoen 3 afleveringen op een rijtje – Bottas met de billen bloot!

De beste Drive to Survive seizoen 3 afleveringen op een rijtje – Bottas met de billen bloot!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Episode 3 – Tweede viool

Als een teambaas je ‘een perfecte wingman’ noemt, dan zakt de moed je als Formule 1-coureur logischerwijs in de schoenen. Aan de andere kant: hoe reëel is de kans dat je naast een meervoudig wereldkampioen en supertalent als Lewis Hamilton écht een serieuze kans maakt om voorgetrokken te worden? Welkom in de lastige situatie waar Valtteri Bottas zich al jaren in bevindt.

De Finse coureur kwam na een paar prima seizoenen bij Williams over toen Nico Rosberg het na één titel (in 2016) welletjes vond en zijn racehelm in de ring wierp. Sindsdien is Bottas voor Mercedes de perfecte nummer twee, aangezien hij altijd goede punten en vaak podia pakt achter Hamilton. En mocht de Brit een keer zijn dag niet hebben, dan kan je het prima aan Bottas overlaten om toch mee te doen voor het tafelzilver op P1. Maar wat als dat niet genoeg is voor de Fin?

Meerdere seizoenen lukt het Bottas niet om écht druk te zetten op zijn teamgenoot en ook in het 2020-seizoen had Bottas het nakijken. Dat weerhoudt de Fin er echter niet van om zo nu en dan zichzelf prioriteit te geven en een dikke vinger richting zijn team te geven: zo ook tijdens de Grand Prix van Rusland. In aflevering 3 gaat de Fin letterlijk met de billen bloot (iemand de Botass-grap al gemaakt?) en zien we hoe zijn egoïstische actie tijdens het Russische raceweekend uitpakt. En natuurlijk hoe de keuze binnen het team valt… Episode 6 – De Comeback

Red Bull Racing is niet alleen het team waar Max Verstappen in de wagen zit, het is tevens het grote broertje van zusterteam Alpha Tauri (voorheen Toro Rosso). Het voordeel van een dergelijke constructie is dat Red Bull de mogelijkheid heeft om nieuwe coureurs kennis te laten maken met de koningsklasse alvorens ze doorstromen naar het topteam. En gezien de keiharde mentaliteit van Helmut Marko als het gaat om talent buiten de deur zetten, is dat geen overbodige luxe.

Pierre Gasly hield het nog geen volledig seizoen vol bij Red Bull Racing (naast Max Verstappen) in 2019, waarna […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De beste Drive to Survive seizoen 3 afleveringen op een rijtje – Bottas met de billen bloot!