Het laatste formule 1 nieuws

De cruciale factoren in de titanenstrijd tussen Verstappen en Hamilton

De cruciale factoren in de titanenstrijd tussen Verstappen en Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1 -seizoen 2021 geeft autosportfans wereldwijd een heerlijke titanenstrijd waar we al jaren op hebben gewacht. Max Verstappen en Lewis Hamilton gingen al vanaf de eerste race van het jaar, in Bahrein, de strijd met elkaar aan. Na zestien Grands Prix-weekenden met een aantal geweldig spannende races staan de twee slechts op zes punten van elkaar in de tussenstand.

De komende zes races zullen enkele verschillende factoren de doorslag gaan geven in de strijd om de wereldtitel bij de coureurs. Wordt het een sensationele eerste titel voor Verstappen, of een prachtige achtste voor Hamilton? We analyseren de verschillende factoren die een rol gaan spelen. De punten en de teamgenoten

Op papier is het natuurlijk simpel. Max Verstappen heeft een voorsprong van zes punten op Hamilton, nadat hij in Turkije de leiding weer overnam. De tweede plek aldaar mag voor de Nederlander beschouwd worden als een overwinning, want zowel in droge als natte omstandigheden leek Mercedes simpelweg de betere van de twee partijen te zijn.

Hamilton moet nu in de achtervolging en staat op zes punten achterstand, nadat hij in Turkije een gridstraf incasseerde van tien plekken vanwege het verwisselen van de Mercedes-verbrandingsmotor. Hij startte vanaf plek elf, wist te stijgen naar plek drie, maar door een late pitstop moest hij toch nog genoegen nemen met de vijfde plek. Het zorgde voor frustratie bij de zevenvoudig kampioen, die nog van geluk mocht spreken dat teamgenoot Valtteri Bottas de race won en zo zeven en misschien zelfs acht belangrijke punten van Verstappen af wist te snoepen.

Mercedes-teambaas Toto Wolff prees zijn Finse coureur en gaf Bottas een ’tien uit tien’ voor zijn prestaties. Daarbij benadrukte hij dat Bottas een cruciale rol kon gaan spelen in de strijd om de wereldtitel. Tegelijkertijd was ook Perez in Turkije van enorm belang, want hij wist Hamilton achter zich te houden en verdedigde zich met man en macht. Zowel Bottas als Perez kunnen op die manier ook in de laatste zes races een rol van betekenis gaan spelen. Hoe groot die rol zal zijn, moet nog blijken.

Artikel gaat verder onder de afbeelding De Mercedes W12 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De cruciale factoren in de titanenstrijd tussen Verstappen en Hamilton