Het laatste formule 1 nieuws

De dag dat Vergne hoorde dat de 16-jarige Verstappen zijn F1-zitje kreeg

De dag dat Vergne hoorde dat de 16-jarige Verstappen zijn F1-zitje kreeg

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Fransman Jean-Éric Vergne was een talentvolle karter, die later furore maakt in de juniorklassen. Helmut Marko haalde hem op jonge leeftijd bij de Red Bull -opleiding, waarna hij in 2012 zijn Formule 1 -debuut mocht maken voor Toro Rosso.

Elk seizoen werd hij wat beter, maar na drie jaar moest hij toch plaatsmaken. In de Formule 1-podcast Beyond the Grid vertelt Vergne dat hij het zonder Red Bull nooit zo ver had kunnen schoppen, maar dat hij alles wel anders aan zou pakken als hij nog een kans in de koningsklasse van de autosport zou krijgen.

“Ik heb mijn kans gehad in de Formule 1. Zonder de hulp van Red Bull was ik er niet gekomen. Ik had dingen misschien wat anders kunnen doen als ik verder had willen komen in de koningsklasse van de autosport. Maar het is zo als het is. Ik heb geleerd van de goede en slechte dingen die ik heb gedaan. Daar ben ik een beter persoon, een betere coureur van geworden. Als ik nog eens in de Formule 1 zou komen, dan zou ik een heleboel dingen anders doen.” Verkeerde instelling voor Formule 1

Gevraagd wat hij dan precies anders had willen doen, wijst hij naar zijn instelling en de manier waarop hij het politieke spelletje speelde. “Ik had de verkeerde mentaliteit. Ik won in de juniorcategorieën veel. Niet elk weekend, maar wel veel titels. In de Formule 1 ging mijn team los toen ik als achtste eindigde. Het was alsof ik een race had gewonnen. Ik vond het raar.”

“Waarom viert men een achtste plaats?”, vervolgt hij. “Ik ben hier om voor podiums en overwinningen te vechten. Ik had helemaal de verkeerde mentaliteit. Ik had beter moeten begrijpen dat zoiets een goed resultaat was voor een team als Toro Rosso. Als ik terug zou keren, dan zou ik daar meer van genieten. Tegelijkertijd zou ik me politiek gezien beter opstellen in de Red Bull-familie, want ik was iets te lief.”

Toen dacht hij in zijn derde seizoen voor het Italiaanse zusterteam van Red Bull eindelijk de smaak te pakken te hebben, en toen kwam daar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De dag dat Vergne hoorde dat de 16-jarige Verstappen zijn F1-zitje kreeg