Het laatste formule 1 nieuws

De deur naar de Formule 1 lijkt nu definitief gesloten voor De Vries

De deur naar de Formule 1 lijkt nu definitief gesloten voor De Vries

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met de aankondiging van Guanyu Zhou bij Alfa Romeo is Nyck de Vries zijn hoop definitief vervlogen voor een Formule 1 -zitje in 2021. Met het missen van deze kans kan je echter ook stellen dat de F1 helemaal een gesloten boek is voor de Formule 2 – en E-kampioen.

In 2010 werd De Vries al opgepikt door het talentenprogramma van McLaren. De Nederlander was toen nog actief in het karten en stond te boek als één van de grootste talenten. Het was dan ook niet gek dat het team van Lewis Hamilton en Jenson Button hun oog liet vallen op de jonge Nederlander. De Vries was niet de enige coureur uit de BeNeLux in dit programma, want in 2013 werd ook de Belg, Stoffel Vandoorne , toegevoegd aan het programma.

In 2012 maakte De Vries de overstap naar de formulewagens, maar waar alles in het karten direct in goud veranderde als hij er maar naar keek, was dat in de formulewagens minder het geval. In de Formule Renault 2.0 won hij in zijn eerste twee jaar wel wat races, maar had hij uiteindelijk drie jaar nodig om de titel te winnen. De jongere generatie

Waar andere talenten wat sneller de stappen omhoog maken, gaat het bij De Vries erg geleidelijk. Na zijn titel in de Formule Renault 2.0 wordt hij derde in de Formule Renault 3.5 in 2015 en maakt hij in 2016 de overstap naar de GP3. Daar wordt hij bij ART teamgenoot van de één en twee jaar jongere Alexander Albon en Charles Leclerc . Waar de jonge coureurs samen vechten om de titel, met Leclerc als winnaar, wordt De Vries zesde in het kampioenschap met twee overwinningen achter zijn naam.

Vandoorne kwam later in de opleiding van McLaren, maar heeft De Vries in de rangorde wel gepasseerd. Als de Nederlander in 2016 worstelt in de GP3, krijgt Vandoorne als reservecoureur een unieke kans op zijn F1-debuut als Fernando Alonso geblesseerd raakt. De Belg doet dat prima en verzekert zich daarmee van een vast zitje in 2017 als vervanger van Button.

De Vries kiest dit keer ook voor een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De deur naar de Formule 1 lijkt nu definitief gesloten voor De Vries