Het laatste formule 1 nieuws

"De FIA en Formule 1 moeten weer toestaan dat auto’s gekopieerd mogen worden”

“De FIA en Formule 1 moeten weer toestaan dat auto’s gekopieerd mogen worden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Racing Point F1-auto lijkt verdacht veel op de Mercedes van 2019. Toch ontkent het Formule 1-team niet dat ze zich hebben laten inspireren op de Zilverenpijlen en goed gekeken hebben wat de sterke punten van de auto zijn. Inmiddels heeft Renault een bezwaar tegen de ‘Pink Mercedes’ ingediend. Voormalig coureur Gerhard Berger ziet echter wel wat in klantenauto’s in de koningsklasse van de autosport. “In 2008 wezen ze allemaal naar ons, omdat onze Toro Rosso eigenlijk identiek was aan de Red Bull”, zegt de Oostenrijker tegenover GrandPx.news. “Toen was dat nog toegestaan. Het betekende dat het voor ons mogelijk was om een sensationele overwinning te behalen met Sebastian Vettel in Monza. Iedereen vond het te gek. Vooral de fans. De FIA en Formule 1 moeten weer toestaan dat auto’s gekopieerd mogen worden.”

“Willen we allemaal niet een Alpha Tauri, een Williams of een Racing Point op het podium zien? Voor de sport is het in deze lastige tijden essentieel. Het zou het beste zijn.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “De FIA en Formule 1 moeten weer toestaan dat auto’s gekopieerd mogen worden”