Het laatste formule 1 nieuws

De Formule 1 keert terug naar heilige grond: de Nürburgring

De Formule 1 keert terug naar heilige grond: de Nürburgring

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

13:45 – Volgend weekend wordt voor het eerst in zeven jaar weer een Formule 1-race gereden op de Nürburgring, de Grand Prix van de Eifel. In deze special blikken we terug op de laatste vijf races op de magische baan. In 2006 ging de titelstrijd het hele jaar tussen titelverdediger Fernando Alonso in de Renault en zevenvoudig kampioen Michael Schumacher in de Ferrari. Op de Nürburgring was het Alonso die de pole-position pakte in de Grand Prix van Europa. Bij de start kwam de Spanjaard als beste weg en zette Schumacher de achtervolging in. In het achterveld ging het er in bocht 1 stevig aan toe, en de hele wedstrijd werd er overal stevig gevochten. Ook was er een opvallend groot aantal coureurs met motorproblemen. Onder andere Juan Pablo Montoya en Ralf Schumacher moesten zo de wedstrijd verlaten.

De race werd beslist in de tweede serie pitstops. Alonso kwam als eerste naar binnen en zo kwam de Ferrari van Schumacher aan de leiding te liggen. De man uit Hürth reed nog lang door en kwam na zijn stop voor de Spanjaard terecht. Zo boekte Schumacher zijn 86e overwinning. Alonso werd tweede en Felipe Massa pakte met de derde plek zijn eerste podium in de Formule 1. De editie van 2007 zou de boeken ingaan als een van de meest chaotische races allertijden. Vlak voor de start wordt het heel donker en in de eerste ronde zette moeder natuur de sluizen open. Het regende ongekend hard. Bijna iedereen dook meteen de pits in. Dat wilde Kimi Raikkonen ook, maar hij verremde zich bij de ingang van de pitstraat. Nadat iedereen dan toch de regenbanden onder de auto had gekregen, leidde Markus Winkelhock ineens de wedstrijd. De Duitser verving de ontslagen Christijan Albers voor een race bij het team van Spyker, en doordat hij na de formatieronde en voor de start al naar regenbanden was geswitcht, reed hij ineens aan kop.

Wat niemand voorzien had, is hoe ongelofelijk glad het bij bocht 1 zou worden. Maar liefst vijf auto’s stonden er ineens in de grindbak. Voor de meesten was het einde verhaal, maar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De Formule 1 keert terug naar heilige grond: de Nürburgring