Het laatste formule 1 nieuws

De Formule 1-organisatie legt de wijzing van de kalender uit: "Reisbeperkingen nog van kracht"

De Formule 1-organisatie legt de wijzing van de kalender uit: “Reisbeperkingen nog van kracht”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 heeft de terugkeer van Imola op de kalender van 2021 aangekondigd. Daarnaast worden de races in Australië en China uitgesteld. De Grand Prix in Melbourne wordt uitgesteld tot november. Daarmee zijn de eerste aanpassingen vanwege Covid-19 in de afgelopen november aangekondigde kalender voor 2021, alweer een feit. In een verklaring legt de Formule 1 uit waarom de aanpassingen gemaakt zijn. Recent bleek al dat de F1-race in Australië lastig leek te worden door de reisrestricties die door het land zijn opgelegd. De organisator van de Grand Prix van China liet al weten dat zij een aanpassing van de datum wilde. Daarna heeft de F1 een aangepaste kalender uitgebracht, waaruit blijkt dat de race in Imola op 18 april verreden gaat worden. Het Italiaanse circuit stond afgelopen november voor het eerst in veertien jaar weer op de kalender. “Doordat de reisbeperkingen die nog steeds van kracht zijn, gaat de Chinese Grand Prix 2021 niet plaats vinden op de geplande datum”, is in een officiële verklaring van de FIA te lezen. “Gesprekken met de organisator en autoriteiten in China lopen door, met de bedoeling om de race te verzetten naar officiële een later moment in het seizoen, mits dit mogelijk is. De aanvankelijk geplande datum is niet haalbaar voor China, waardoor Imola terugkeert op de Formule 1-kalender met een aangepaste datum van 18 april.”

“De nog aan te kondigen race op de kalender gaat te zijner tijd aangekondigd worden en gaat plaatsvinden op de nieuwe datum van 2 mei 2021. Alle aanpassingen moeten nog aan de World Motorsport Council ter goedkeuring voorgelegd worden. Als gevolg van deze aanpassingen blijft het aantal races op 23, wat het hoogste aantal geplande wedstrijden op de Formule 1-kalender ooit is. We kijken uit naar het goed uitvoeren en afwerken van dit seizoen, met een nauwe samenwerking met al onze organisatoren.”

“Het seizoen start een week later dan gepland en eindigt een week later met onze seizoensfinale in Abu Dhabi. Zoals eerder gemeld verwachten we dat de fans in het 2021-seizoen terug kunnen keren naar de tribunes en naar onze exclusieve Paddock Club. We […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De Formule 1-organisatie legt de wijzing van de kalender uit: “Reisbeperkingen nog van kracht”