Het laatste formule 1 nieuws

De grootste Formule 1-geruchten: 'Volkswagen in zee met Red Bull'

De grootste Formule 1-geruchten: ‘Volkswagen in zee met Red Bull’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Helmut Marko was zelf de eerste om toe te geven dat het rijden met verouderde Honda-motoren vanaf 2022 geen plan is voor de lange termijn. Red Bull wil echter ook niet terug naar een constructie waarbij het als klantenteam afhankelijk is van motorleverancier die ook tevens een eigen fabrieksteam in beheer heeft.

De meest gewenste oplossing voor de lange termijn is het vinden van een nieuwe motorfabrikant die zich kan vinden in de nieuwe motorreglementen voor 2026 en die Red Bull de status van semi-fabrieksteam geeft, zoals de afgelopen jaren met Honda het geval was. Vaak wordt daarbij Volkswagen als een belangrijke kandidaat genoemd, zeker nadat eerder dit jaar de Volkswagen-topman openlijk flirte met de Formule 1 , ten koste van de Formule E, waarin nota bene met Audi en Porsche twee van zijn dochterondernemingen actief zijn.

Volkswagen wordt nu, met name door Duitse media gelinkt aan Red Bull. Het is echter niet voor het eerst dat beide partijen aan elkaar gelinkt worden. Sterker nog, vijf jaar geleden werd er nog gezegd dat Volkswagen op het punt stond om Red Bull in zijn geheel over te nemen, een gerucht dat de wereld in werd geslingerd door voormalig Jordan-teambaas Eddie Jordan. Vaak was wat Jordan voorspelde waar en dus kreeg dit gerucht de wind in de zeilen.

Het feit dat Red Bull toen al op wat gespannen voet leefde met Renault en de scheiding tussen beide partijen al zo goed als rond was, voedde de geruchten alleen maar verder. Teambaas Christian Horner beweerde bij hoog en bij laag dat er geen gesprekken werden gevoerd met Volkswagen, of met één van diens dochterondernemingen. Net als nu dreigde Red Bull toen ook om de sport te verlaten als er geen goede motor werd gevonden.

RacingNews365 heeft echter begrepen dat een deal toen inderdaad aanstaande was en dat een bevestiging een kwestie van weken was. In eerste instantie zou Volkswagen onder de Audi-naam als motorleverancier toetreden tot de sport, om later Red Bull over te nemen, waarbij de energiedrankjesfabrikant als naamgever en sponsor van het fabrieksteam actief zou blijven. Maar toen kwam echter dieselgate om te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De grootste Formule 1-geruchten: ‘Volkswagen in zee met Red Bull’