Het laatste formule 1 nieuws

De grootste hits van Corona Brothers Rutte en De Jonge

De grootste hits van Corona Brothers Rutte en De Jonge

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mark Rutte en Hugo de Jonge geven een persconferentie over het coronabeleid. Daar stonden ze, als een bandje waarvan de afscheidstoernee ongemerkt was overgegaan in de reünie. De Corona Brothers, met de leadzangers Rutte en De Jonge zoekend naar een balans tussen stevige rocksongs („geef geen knuffel!”) en gevoelige ballads („een beetje mildheid naar elkaar”). Hun woorden werden bijeengebonden door het ritme van de gebarentolk op de tweede rij.

Veel van de teksten leken afkomstig uit onnavolgbare stromingen in de Nederpoptraditie. Het ging over „de hoogte van het dal in de piek van vorige winter” en „meer doen dan hopelijk niet nodig is”. In de loop van het optreden bleek dat Rutte en De Jonge een voorprogramma van zichzelf waren. Er wordt druk geschreven aan nieuwe nummers (QR-code op het werk, de winkelprik) voor een concert op 10 november.

Ook in de analyses na afloop was doorgedrongen dat deze persconferentie in hoge mate diende om maatregelen in de toekomst voor te bereiden. In HLF8 , de talkshow van Johnny de Mol (ja, Johnny de Mol heeft elke dag een talkshow op SBS6) verschoof het gesprek snel van het beleid naar de alomtegenwoordige coronapolarisatie. Parlementair verslaggever Charlotte Nijs signaleerde dat De Jonge zich had beklaagd over de hoge toon van het debat, maar dat hij die hoge toon zelf ook aansloeg.

De medewerkers van HLF8 hadden geen tijd gehad om de stoelen op anderhalve meter te schuiven, dus zaten drie gasten bijkans bij elkaar op schoot. Het waren twee rocksterren met tussen hen in een man die er aanmerkelijk rocksterriger uitzag dan zijn buren: SP-Kamerlid Peter Kwint. Hij kon niet voorkomen dat het gesprek afkoerste op een fade out in babbeligheid, tot De Mol besloot dat het tijd was voor muziek.

Guus Meeuwis had een nummer gemaakt naar aanleiding van de persconferentie. Hij vond dat de regering „belerend arrogant” aanvoelde, maar besloot met een opmerkelijke wending. Meeuwis introduceerde de ‘Als je maar geprikt Band’ die „voor een prikkie speelt op feesten en partijen”. Hij eindigde met een vaccinatieoproep: „Ik vraag het voor een vriend.” Meeuwis kan zo als support act aan het volgende optreden […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De grootste hits van Corona Brothers Rutte en De Jonge