Het laatste formule 1 nieuws

De liefde voor voetbal zit diep, en juist daarom kijk ik straks niet naar het WK

De liefde voor voetbal zit diep, en juist daarom kijk ik straks niet naar het WK

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ik hoop dat het Nederlands elftal het Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar wint. Ik gun het Van Gaal. Ik gun het Frenkie de Jong en de rest van deze toch wel weer mooie lichting Nederlandse voetballers. Ik gun het Memphis Depay dat hij in de finale de winnende maakt en dan een totaal uit zijn context gerukt vers uit Psalm 126 de wereld in kan slingeren via de socials. Ik gun het Nederland dat we binnen honderd jaar toch een keer de beste zijn. Ik gun het mijn vrienden. Met wie ik in elk willekeurig gesprek een half uur vol kan praten over die goal van Bergkamp tegen Argentinië, die kopbal van Van Persie tegen Spanje of die ellendige teen van Iker Casillas. Zij kijken mij tegenwoordig overigens wel heel vreemd aan als ik mijn keuzes met hen bespreek. Voetbal en vriendschap zijn in mijn leven verweven. Samen voetballen, ernaar kijken en erover praten hebben altijd een belangrijk deel van mijn vriendschappen gevormd.

Mijn vrienden weten dat ik de hele UEFA-coëfficiëntenlijst ken en begrijp. Zij raadplegen mij daarover en als ze dat nalaten, informeer ik hun er evengoed over. Het zit diep.

Artikel gaat verder onder de advertentie

Bij veel mensen zit voetbal diep. Het is een van de grootste sporten. Formule 1 mag er ook wezen en de Amerikanen hebben ook een paar grote sportevenementen, maar voetbal is toch wel de sport van het volk. Rijden in een Formule 1-bolide is in Nederland niet voor heel veel meer mensen dan een paar leden van de familie Verstappen weggelegd, maar voetballen is toegankelijk voor iedereen. Wij hadden als bas..

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Lees het hele artikel op de volgende pagina De liefde voor voetbal zit diep, en juist daarom kijk ik straks niet naar het WK