Het laatste formule 1 nieuws

De man van 12 miljoen: Charles Leclerc tegen salarisplafond voor coureurs, maar steunt plan voor..."

De man van 12 miljoen: Charles Leclerc tegen salarisplafond voor coureurs, maar steunt plan voor…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Charles Leclerc heeft zich uitgesproken tegen een salarisplafond in de Formule 1. Er ligt een plan op tafel dat teams per jaar slechts 30 miljoen dollar mogen spenderen aan beide coureurs. Hoe de teams dit verdelen, mogen ze zelf weten. Een ander plan is dat de drie hoogst betaalde posities ook in deze rekensom worden meegenomen. “Ik vind een salarisplafond geen goed idee”, aldus Leclerc tegenover het Italiaanse Sky. “We gaan de plannen binnenkort bespreken met de FIA en de mensen die de definitieve beslissing gaan nemen.” Momenteel verdient de Monegask naar verluid 12 miljoen dollar per jaar bij Ferrari .

Een ander nieuw idee, de sprintraces als kwalificatie, ziet Leclerc wel zitten. “Het is leuk om dat format eens te proberen. Kijken of het werkt of niet. Voor mij moet de race op zondag altijd het belangrijkste onderdeel blijven. Met een sprintrace verliest de race niets aan waarde en we hebben een extra kans om te racen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina De man van 12 miljoen: Charles Leclerc tegen salarisplafond voor coureurs, maar steunt plan voor…”