Het laatste formule 1 nieuws

De mogelijke toekomstscenario's voor het Red Bull van Verstappen

De mogelijke toekomstscenario’s voor het Red Bull van Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als Honda na 2021 de sport verlaat, dan moet Red Bull op een andere voet verder. Er spelen grote belangen bij de keuzes van het team van Max Verstappen en de rest van de Formule 1 . Helmut Marko en co. hebben meer dan eens gedreigd dat het niet onmogelijk is dat ze de sport verlaten als er geen geschikte oplossing zich aandoet. Welke wegen kan Red Bull na 2021 allemaal inslaan? Verder met Honda-motor inclusief bevriezing van ontwikkeling

Dit is meteen de optie die bij Red Bull waarschijnlijk de voorkeur heeft. Red Bull zegt alles te willen doen om te voorkomen dat het als klantenteam verder moet gaan. Een Mercedes-, Renault-, of Ferrari-motor hebben ze liever niet. Misschien stiekem wel een Mercedes-motor, maar dat hebben ze nog niet hardop gezegd.

Waarom niet willen ze geen klantenteam zijn? Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste ben je als klantenteam altijd afhankelijk van de leverancier. Mercedes, Renault en Ferrari zullen de motor optimaal afstellen aan de hand van de eigen wagen en het ontwerp daarvan. Red Bull zou in dat geval haar eigen chassis juist aan moeten passen aan de motor van een andere partij. Aangezien de ontwikkeling van de 2022-wagen op de achtergrond al enige tijd aan de gang is, zal het voor Red Bull een doorn in het oog zijn als ze het voorlopige ontwerp nog aan moeten passen aan een eventuele nieuwe motor.

Daarom gaat dat scenario als het aan Red Bull ligt dus de prullenbak in en gaat het ‘gewoon’ verder met de Honda-motor. Dan moet Helmut Marko wel een deal weten te sluiten met Honda, iets dat hij deze week probeert te doen in Japan . Red Bull wil namelijk het intellectuele eigendom van het in Sakura gevestigde autobedrijf overnemen, zodat het in eigen beheer verder kan sleutelen aan de motor als dat nodig is.

Maar dat sleutelen zou dan puur als onderhoud plaats moeten vinden, niet ter ontwikkeling van de krachtbron. Red Bull wil namelijk een ontwikkelingsstop afdwingen, waarbij alle motoren aan het einde van 2021 niet meer verder worden ontwikkeld. Het team van Verstappen wil namelijk niet […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De mogelijke toekomstscenario’s voor het Red Bull van Verstappen