Het laatste formule 1 nieuws

De mooie weken (en maanden) van Nyck de Vries: ‘Uiteindelijk draait het om presteren’

De mooie weken (en maanden) van Nyck de Vries: ‘Uiteindelijk draait het om presteren’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dankbaar: het woord valt, in verschillende vormen, meer dan eens als je met Nyck de Vries spreekt. Of het nou over zijn nieuwe reserverol bij Mercedes’ Formule 1-team gaat, zijn succesvolle Formule E-seizoensstart, zijn werk met Toyota of zijn overvolle agenda. ‘Ik ben blij met wat ik kan en mag doen, maar uiteindelijk draait het om presteren’.

Hij is in Paul Ricard, vertelt De Vries (26), als we hem aan de lijn hebben. Een week eerder spraken we hem ook al, toen was hij in Saoedi-Arabië voor de seizoensouverture van de Formule E. De Vries won de eerste race aldaar, verliet het Midden-Oosten ondanks een lastiger tweede wedstrijd als kampioenschapsleider van de elektrische klasse, werd sindsdien als reservecoureur van Mercedes’ Formule 1-team gepresenteerd, en stapte op Paul Ricard in voor een test met Toyota’s nieuwe work-in-progress hypercar. Dus ja, beaamt De Vries, het zijn niet alleen drukke, maar ook goede weken voor hem.

Lees ook: Formule E: De Vries wint eerste race van het seizoen

“Ik ben heel blij en dankbaar met al mijn kansen, maar ben er ook heel nuchter onder”, vertelt hij even zo goed. “Ik ben blij met wat ik kan en mag doen, maar uiteindelijk draait het om presteren. Vandaag mogen ze je, maar als je morgen je werk niet goed doet, staan er tien anderen voor je in de rij”, omschrijft hij de ongeschreven, maar onverbiddelijke wetten van de autosport. “Ik hou me daar overigens niet mee bezig, ik concentreer me gewoon op mijn werk.”
(tekst loopt door onder de foto) De Vries maakt zich op voor de race in Saoedi-Arabië. Foto: Motorsport Images. Wat werk betreft, staat de agenda van De Vries ramvol. Dik onderstreept staan in elk geval alle Formule E-weekends en -activiteiten. De coureur uit Sneek vormt samen met de Vlaming Stoffel Vandoorne het speerpunt van het merk met de ster, maar hij is ook steeds meer onderdeel van de bredere Mercedes-familie, met nu dus ook een officiële reserverol bij het Formule 1-team. “Voor mij was dat geen verrassing”, lacht De Vries. “Ik wist het al relatief vroeg, voor het nieuwe […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De mooie weken (en maanden) van Nyck de Vries: ‘Uiteindelijk draait het om presteren’