Het laatste formule 1 nieuws

“De naam Schumacher terug naar de F1 brengen is een hele eer”

“De naam Schumacher terug naar de F1 brengen is een hele eer”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher Foto: Haas F1 team Haas F1-teambaas Guenther Steiner voelt zich vereerd dat hij met zijn team de roemrijke naam Schumacher weer naar de F1 kan brengen maar hij moet ook toegeven dat het tegelijkertijd ook veel druk met zich meebrengt.

Komend seizoen staat met Mick Schumacher niet enkel de F2-kampioen van 2020 met Haas op de startgrid maar ook de zoon van zevenvoudig wereldkampioen F1, Michael Schumacher. Voor de jonge Duitser zelf zal de naam ongetwijfeld druk met zich meebrengen maar ook zijn team Haas laat weten vereerd te zijn om weer een Schumacher naar de Formule 1 te brengen maar ook de nodige druk te voelen.

De naam Schumacher is legendarisch
“De naam Schumacher is door Michael legendarisch geworden in de Formule 1,” laat Guenther Steiner optekenen bij ‘Motorsport.com.’ “Het feit dat we zijn zoon bij ons hebben is fantastisch, het is een hele eer voor ons. Als ik denk aan de tijd toen Michael nog racete had hij een soort ‘aura’ rond zich en nu rijdt zijn zoon voor ons.”

“Ik denk dat we, als het jonge team dat we nog zijn, dingen goed doen en ook dingen fout doen maar we doen zonder meer altijd ons best.”

“Mick in ons team hebben is een hele eer maar het brengt ook veel druk met zich mee. Ik ben me daar erg bewust van, ik maak me geen illusies.”

Schumacher is lid van de Ferrari Driver Academy en het feit dat hij bij Haas mag groeien toont aan dat de relatie tussen het Amerikaanse team en Ferrari sterker geworden is.

Mick Schumacher heeft zich bewezen in de F2
Steiner geeft ook aan dat Schumacher door het winnen van de F2-titel meer dan ooit gemotiveerd is om zich te bewijzen in de Formule 1.

Het is een grote prestatie, en ik denk dat het goed is voor het zelfvertrouwen van iedereen om zo’n competitief kampioenschap te winnen als de F2 in 2020 was,” zei Steiner.”Zoals elk kampioenschap, heb je goede jaren wanneer het competitiever is en jaren wanneer het minder is. Ik denk dat 2020 een zeer competitief jaar was. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “De naam Schumacher terug naar de F1 brengen is een hele eer”