Het laatste formule 1 nieuws

De nieuwe generatie van Verstappen neemt de macht over in de Formule 1

De nieuwe generatie van Verstappen neemt de macht over in de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met Max Verstappen bij Red Bull Racing , Charles Leclerc bij Ferrari , Lando Norris bij McLaren en George Russell bij Mercedes lijkt 2022 echt het jaar van de wisseling van de wacht. Hoe verhouden deze talenten zich tot elkaar, en wat zijn de gelijkenissen met de vorige generatie?

In de Formule 1 is het altijd een komen en gaan van talenten, maar aan de top blijft het vaak jarenlang stabiel. Ieder tijdperk kent zijn eigen helden. Zo begon de F1 met titelgevechten tussen Juan Manuel Fangio en Alberto Ascari, maar zagen we ook duels tussen Niki Lauda en James Hunt, Alain Prost en Ayrton Senna en Michael Schumacher tegen Mika Hakkinen. Iedere generatie heeft nieuwe helden, en de nieuwe generatie lijkt nu op te staan.

Na het tijdperk van Schumacher en Hakkinen was het de beurt aan een nieuwe generatie. Kimi Raikkonen en Fernando Alonso waren de eerste die boven kwamen drijven, maar aan het eind van die periode kwamen ook Lewis Hamilton en Sebastian Vettel ten tonelen. Alonso, Hamilton en Vettel zouden de sport jarenlang domineren, maar het is nu tijd voor een nieuwe generatie.

Alhoewel Alonso en Vettel nog in de F1 rijden, worden zij al niet meer gezien als de potentiële wereldkampioenen in de komende seizoenen. Hamilton vecht nog altijd mee aan de top, maar ook zijn carrière zal niet nog eeuwig duren. Het is daarom mooi om te zien dat de volgende generatie een kans krijgt aan de top. Verstappen lijkt op Alonso

De man die er met kop en schouders bovenuit steekt is natuurlijk Max Verstappen. De Nederlander rijdt al sinds 2015 in de F1, en sinds 2016 voor een topteam. Hij heeft Red Bull Racing compleet naar zijn hand gezet en is de eerste van de nieuwe generatie die een aanval doet op de vorige. Het is ironisch dat het juist Verstappen is, zeker als je het vergelijkt met de vorige generatie.

Als je Verstappen namelijk met iemand moet vergelijken, dan is het wel met Fernando Alonso. Verstappen is net als Alonso een allround coureur die erg snel is op de zaterdag, maar vooral excelleert […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina De nieuwe generatie van Verstappen neemt de macht over in de Formule 1